Litigiul dintre Pandurii şi Dinamo s-a stins aseară

Litigiul dintre Pandurii şi Dinamo a fost stins aseară târziu, înainte de a expira termenul limită dat de Liga Profesionistă. Conducerea clubului Pandurii a anunţat printr-un comunicat postat pe site-ul clubului că s-a ajuns la un acord cu Dinamo pentru ca meciul să se dispute normal la data stabilită: „Preşedintele clubului Pandurii, Marin Condescu, a ajuns la o înţelegere cu preşedintele clubului Dinamo, Nicolae Badea, pentru stingerea lititgiului existent între cele două cluburi pe toată durata acestui an”.

Acordul dintre cele două cluburi a fost înregistrat aseară la LPF înaintea expirării termenului fixat de comisie, respectiv ora 24:00. În consecinţă partida dintre Pandurii Târgu Jiu şi Oţelul Galaţi se va disputa conform programului stabilit iniţial, duminică, de la ora 16:00. Preşedintele Consiliului de Administraţie al FC Dinamo, Nicolae Badea, a declarat că a ajuns la o înţelegere cu gruparea Pandurii Târgu Jiu pentru eşalonarea datoriei de 1,2 milioane de euro pe care clubul gorjean o avea faţă de bucureşteni în cazul mijlocaşului Ilie Iordache.

„Nu mai există pericolul ca Pandurii să nu mai fie programată în Liga I“ 

"Lucrurile s-au încheiat din punct de vedere formal. Am ajuns la un acord cu Pandurii şi astfel s-a anulat decizia LPF de a nu programa clubul din Târgu Jiu în urmatoarea etapă de campionat. Am arătat toată flexibilitatea necesară pentru a nu se ajunge la această situaţie. Am decis să ajungem la acest acord mai ales pentru jucătorii de la Târgu Jiu, dar şi pentru a nu priva suporterii de acolo de o echipă în prima ligă. Am convenit eşalonarea sumei de 1,2 milioane de euro până la finalul acestei ediţii de campionat. Nu am fi avut nici o satisfacţie ca Pandurii să nu mai evolueze în prima ligă din cauza unor probleme contractuale", a spus Badea care se află la al doilea acord cu Pandurii în ultima lună, după ce a mai renunţat la o plângere împotriva preşedintelui Condescu, în urma căreia acesta fusese supendat timp de şase luni şi amendat.

Preşedintele clubului Pandurii, Marin Condescu, a decaldrat că este mulţumit că a reuşit să evite neprogramrea echipe la meciurile din Liga I dar spune că nu va renunţa la lupta sa cu FRF şi va face dreptate în cazul Iordache: „Ne bucurăm că am reuşit să evităm neprogramarea dar acest lucru nu implică renunţarea la procesul de la TAS unde dorim să dovedim că dreptatea este de partea noaastră. Suporterii noştri pot sta liniştiţi şi îi aşteptăm din nou în număr mare duminică la meci să fie alături de echipă.”

Şi preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a declarat aseară  că grupările Pandurii Târgu Jiu şi Dinamo au stins litigiul legat de fotbalistul Ilie Iordache, nemaiexistând riscul ca echipa gorjeană să nu fie programată în Liga I.

"Am primit la ligă hârtia prin care se specifică faptul că Dinamo şi Pandurii au stins orice litigiu existent între ele şi am înregistrat-o. Nu mai există pericolul ca Pandurii să nu mai fie programată în Liga I", a declarat Dragomir.

Vizualizări: 105

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: