Liviu Andrei racolează pedelişti, dar nu renunţă la Filip

Fostul prefect de Gorj, Liviu Andrei, îi cheamă alături de el, în Mişcarea Populară, pe foştii săi colegi din PDL sau din instituţiile în care a lucrat. Acesta este surprins de atitudinea lui Tudor Barbu, care a început deja atacurile la partidul lui Traian Băsescu. Liviu Andrei îl consideră pe Barbu ca fiind „lupul moralist”, care a ajuns senator dintr-o întâmplare. Liviu Andrei a fost şocat însă de decizia lui Robert Filip de a candida la Primăria Rovinari, din partea ALDE.

Rep.: Domnul Robert Filip a fost anunţat candidatul ALDE la Primăria Rovinari. Ce părere aveţi?

L.A.: Nu mă aşteptam la asta, mă surprinde decizia lui. Eu am avut o discuţie şi cu el şi cu preşedintele Băsescu. Trebuie să am o discuţie cu el, am avut joi o discuţie cu el, miercuri am discutat cu el, a venit şi în Bucureşti, dar e adevărat că n-am bătut palma, aşa cum am făcut eu. Mă surprinde chestia asta ca vineri să fie prezentat candidat ALDE. Ştiu că avea anumite disensiuni în UNPR, dar i-am spus să aştepte să stăm de vorbă. Cu siguranţă că s-a pripit. Voi încerca să îndrept lucrurile, dar îi transmit pe această cale că naşul se întoarce în mormânt.

Voi încerca să-l conving să vină alături de mine, chiar dacă a fost anunţat candidatul ALDE.

 Rep.: Aveţi foarte multe candidaturi validate. Veţi încerca să racolaţi candidaţii altor partide?

L.A.: Da. Voi face asta, voi face toate mişcările posibile. Fac un apel la cei cu care am lucrat şi am lucrat bine în diferite echipe, fac un apel la cei cu care am lucrat în Partidul Democrat că suntem o echipă credibilă la Mişcarea Populară şi îi aşteptăm lângă noi. Nu suntem supăraţi nici pe ceilalţi care procedează la fel ca noi, sunt mişcări politice pe care nu ai cum să le opreşti. Dacă suntem un partid mai mic, nu înseamnă că nu avem aceleaşi şanse cu partidele mari. Ne vom bate şi vom câştiga primăriile partidelor mari. Sunt primari care au fost patru mandate la PSD, iar acum trec la PNL. Nu ne sperie cu nimic, e treaba lor.

 Rep.: Şi partidul Mişcarea Populară a fost acuzat că racolează pesedişti.

L.A.: Ştiu că liderii PNL ne-au acuzat că suntem vopsiţi, că suntem îmbrăcaţi în culori diferite, că pe sub flanel avem maieu de altă culoare, dar nu ne interesează ce spun alţii, noi ne vedem de treaba noastră. Dacă au început să ne vorbească înseamnă că se tem de noi. Mă deranjează doar că sunt unii care au trecut prin nu ştiu câte partide şi vin şi fac pe cei mai tari susţinători ai moralei, fac pe lupii moralişti. Mă refer la liderul de la PNL Gorj, nu vreau să-i pronunţ eu numele, că nu merită. A ajuns senator dintr-o întâmplare pentru că PP-DD a fost o întâmplare, te duci pe la PC, după aia la PNL, iar apoi vii şi faci pe lupul moralist şi dai lecţii de morală.

Vizualizări: 847

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: