Hanu (PSD): Strângem semnături pentru susţinerea CE Oltenia

Liderii PSD Gorj au convocat joi, 3 martie, primarii din judeţ pentru a discuta strategia partidului referitoare la alegerile de anul acesta. Primarul de la Motru, Dorin Hanu, a explicat că mesajul liderilor partidului a fost acela de unitate. Şefii PSD Gorj le-au mai cerut primarilor social-democrați să strângă semnături de la cetăţeni pentru susţinerea CE Oltenia. "Dacă noi nu ne mobilizăm acum, vom ajunge exact ca cei din Hunedoara!", a spus răspicat primarul Municipiului Motru.

Reporter: Aţi fost convocat la o şedinţă de partid la Târgu Jiu. Ce s-a discutat la această întâlnire cu liderii şi colegii de partid din PSD?

Dorin Hanu: A fost vorba de strategia de campanie pe care trebuie să o facem fiecare. S-au dat dosarele pentru completarea candidaţilor, cum se face la fiecare partid probabil. Trebuie să avem listele de susţinători, cum se procedează peste tot şi la fiecare alegeri.

Rep.: Care a fost mesajul preşedintelui Cârciumaru, legat de aceste alegeri care se apropie?

D.H: Mesajul a fost de unitate. Să fim uniţi. Suntem puternici, vom putea câştiga. Sigur că va fi o campanie mai deosebită şi, în general, s-a transmis un mesaj de susţinere a Complexului Energetic. Cred că asta este ideea dintre cele mai importante care s-a emanat la această şedinţă. Să strângem semnături toţi pentru susţinerea Complexului Energetic şi temele care au fost ridicate la mitingurile care s-au făcut săptămânile trecute. Sediul la Târgu Jiu şi celelalte lucruri care s-au ridicat atunci.

Rep.: Ce veţi face cu aceste semnături?

D.H: Cu aceste semnături vom încerca să sensibilizăm la nivel naţional conducerea Guvernului de doleanţele şi solicitările cetăţenilor judeţului Gorj, care asta îşi doresc. Prin aceste semnături vrem să întărim mitingurile pe care le-am făcut. O să strâng semnături de la toată lumea, indiferent, nu doar de la X sau Y, membru de partid. De la toţi cetăţenii care doresc să susţină ideile noastre care vor fi trecute pe un formular tip, de susţinere a complexului. 

Rep.: Nu este ciudat să se discute astfel de subiecte la o şedinţă de partid?

D.H: Nu este ciudat, absolut deloc. În afară de problemele de partid pe care noi le avem, această problemă este mai importantă decât toate. Fiindcă degeaba eşti primar dacă în comunitatea ta există disconfortul economic şi social. Dacă noi nu ne mobilizăm acum, vom ajunge exact ca cei din Hunedoara, care nu mai au nicio soluţie. Ei sunt deja gata. Noi suntem în faza în care suntem tatonaţi, suntem încercaţi din stânga, din dreapta, să vadă în ce ape ne scăldăm.

Vizualizări: 620

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: