Ciurel cere suspendarea contractului de muncă. „Aştept vremuri mai bune”

Fostul manager al Complexului Energetic Oltenia, Laurenţiu Ciurel, vrea să revină pe postul de şef al termocentralei Rovinari, după care să îi fie suspendat contractul de muncă. „Promit că nu mă voi opune”, a spus Ciurel într-un interviu acordat pentru Radio Infinit. Acesta a fost revocat din funcţia de manager privat pe 4 decembrie, fiind pentru 90 de zile în preaviz.

Reporter: În câteva zile se termină preavizul. Ce o să faceţi?

Laurenţiu Ciurel: Legea spune că în momentul terminării contractului de mandat, se va activa automat contractul de muncă, adică cel de director de termocentrală la Rovinari. La ora asta sunt tot felul de idei acolo, se adună tot felul de capete luminate, în aşa fel încât să nu pot să revin în complex. Caută o soluţie să fiu îndepărtat. Ajung până acolo încât să desfiinţeze postul de director de sucursală, ca să nu pot să revin. Adică să rămână trei sucursale organizate într-un fel şi a patra, Rovinari, condusă altfel, fără director, condusă, nu ştiu, de inginerul şef, poate de portar.

As vrea să le dau soluţia colegilor mei, fiind trimis în judecată, îmi pot suspenda contractul de muncă. Şi promit public să nu mă voi opune Dar în niciun caz să nu ia măsuri de a organiza o sucursală altfel decât celelalte trei.

Reporter: Veţi rămâne în afara sistemului?

L.C.: Nici acum nu mă pot dezobişnui de a cerceta la fiecare două-trei ore datele tehnice acolo unde mai am şi eu acces, să mă uit pe site-ul Transelectrica. Să văd cum se vinde, cât se vinde. Sunt 30 de ani de când fac asta, e viaţa mea.

Reporter: Aţi dori să mai lucraţi în Complexul Oltenia?

L.C.: În niciun caz nu pot să lucrez într-o companie în care ministerul este complet ostil. Dacă nu sunt doriţi şi tehnocraţii adevăraţi sunt daţi afară, nu am niciun fel de dorinţă. Voi aştepta să vină vremuri normale, sigur vor veni. Este o situaţie care se va schimba în 2-3-7 luni.

Reporter: Aveţi planuri de revenire în politică?

L.C.: Nu mi-am făcut în niciun fel planuri de acest fel. Am suferit destul pentru un an de politică.

Vizualizări: 1,401

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: