CJ Gorj creşte cotizaţia pentru sport. Călinoiu, întrebat de DNA!

Majorarea cotizaţiei anuale la cluburile sportive Pandurii şi Energia a încins spiritele în şedinţa Consiliului Judeţean de vineri. Liberalul Dan Vâlceanu i-a reproşat preşedintelui Consiliului Judeţean că nu ajung juniori la prima echipă, susţinând că se aruncă banii pe apa sâmbetei. Ba mai mult, Vâlceanu l-a întrebat pe Ion Călinoiu dacă are un dosar la DNA legat de Pandurii, subiect lansat în presa locală de Marin Condescu. Motiv suficient pentru ca Ion Călinoiu să spună că liderul PNL îi face jocurile lui Condescu.

Consilierii judeţeni au aprobat acordarea sumei de 500.000 de lei pentru Clubul Sportiv Pandurii Târgu Jiu pentru anul 2016. Banii reprezintă contribuţia pe acest an a Consiliului Judeţean, ca membru asociat al clubului, reprezentantul instituţiei în AGA de la Pandurii fiind Ion Călinoiu. Liberalul Dan Vâlceanu a cerut explicaţii cu privire la majorarea cotizaţiei anuale pentru cluburile sportive. „În urmă cu doi ani, în momentul în care cotizaţia Consiliului Judeţean a ajuns de la 200 de mii la 400 de mii, ne-aţi adus o adresă a ligii profesioniste de fotbal prin care patru jucători de la echipa de juniori trebuiau să joace în echipa mare. Asta a fost motivaţia pentru care s-a majorat suma de la 200 de mii la 400 de mii. Din informaţiile mele, nu e nici un junior de la Pandurii care să fie în echipa mare, dar probabil încă se încălzesc, se vor mai încălzi câţiva ani. Aş vrea să vedem unde se va ajunge cu suma asta, de la 200 de mii s-a ajuns la 400 de mii, acum la 500 de mii, cine ştie cât va fi în viitor. Votează colegii dumneavoastră de la PSD, vreţi să fie 15 miliarde va fi 15 miliarde şi gata”, s-a revoltat Vâlceanu. De asemenea, consilierul liberal l-a întrebat pe preşedintele Consiliului Judeţean dacă are vreun dosar la DNA legat de Pandurii. „Am citit în presă că există un dosar penal la DNA Craiova, în care dumneavoastră aveţi de dat ceva explicaţii. Este un lucru pe care trebuie să-l clarificaţi. Dacă nu e adevărat nu avem nimic de discutat, dacă e adevărat atunci rigorile de integritate, pe care le-aţi impus dumneavoastră altora, trebuie să vi le impuneţi şi dumneavoastră”, a precizat Dan Vâlceanu.

„Vâlceanu are temă politică de la Condescu”

Ion Călinoiu susţine că nu ştie să aibă vreun dosar la DNA. „Nu am nici un fel de cunoştinţă că există un dosar pe rol la DNA, n-am fost de nici un fel sesizat sau convocat şi vă asigur de sinceritate 100%. C-or fi reclamaţii pe acolo, or fi, dar atunci e altceva. Eu v-am spus că susţinem activitatea juniorilor şi aşa va fi. Vă spun că anul trecut au jucat în pregătire cu echipa trei juniori. Sunt trei juniori în echipa Pandurii acum. Dar dacă vă pricepeţi la toate, n-am nimic împotrivă”, spune preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

Călinoiu îl acuză pe Vâlceanu că vrea să destabilizeze activitatea de la Pandurii. „Domnul Vâlceanu are o temă politică, trebuie să iasă în evidenţă, am văzut că preia o parte din discursul lui Condescu, vrea să-l susţină pe Condescu, vrea să destabilizeze activitatea bună de la Clubul Sportiv. În legătură cu susţinerea noastră a juniorilor, ei nu înţeleg ce înseamnă juniorii. Juniorii sunt pe categorii de vârstă, juniorii au prima treaptă de promovare în echipa a doua”, a declarat Ion Călinoiu.

COTIZAŢIE

Aleşii judeţeni au fost de acord şi cu alocarea sumei de 1.000.000 de lei pentru Clubul Sportiv Energia Târgu Jiu, pentru anul acesta. Banii vor fi cheltuiţi de către echipele de handbal şi baschet, potrivit lui Ion Călinoiu, reprezentantul Consiliului Judeţean în Adunarea Generală a Clubului Energia.

Vizualizări: 609

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: