Liviu Cotojman: Să mă implic eu, pentru că de la ei nu vine niciodată o soluţie aplicabilă

Aproximativ 155 de persoane din comuna gorjeană Roşia de Amaradia urmează să-şi negocieze, în luna aprilie a acestui an, uzufructul pentru terenul predat Complexului Energetic Oltenia (CEO).

Primarul comunei, Liviu Cotojman, spune că banii pe care CEO îi oferă, în fiecare an, pentru uzufruct, ar putea fi folosiţi pentru a investi în nivelarea terenurilor: „Nu mi se pare normal ca cei de la Complexul Energetic Oltenia să plătească uzufruct, an de an, când ar putea să folosească banii respectivi pe un an, sau maxim doi, să investească să niveleze terenurile oamenilor şi cred că varianta aceasta ar fi cea mai bună pentru cetăţeni şi pentru Complex. Cetăţenii spun că preţurile sunt foarte mici în urma negocierilor pentru că se iau estimările de la Direcţia Agricolă. În zona noastră ba e secetă, terenurile nu mai sunt fertile ca odinioară şi ajungem să îi nemulţumească complet datorită sumelor primite. Motiv pentru care cetăţenii solicită să li se dea terenurile să le muncească ei. Închiderea Complexului lasă acolo o zonă ca de după război, bombardată. Mie îmi e teamă că dacă izbucneşte un incendiu, sunt cabluri electrice, multe excavatoare, 6-7 care sunt în paragină şi încă mai au alimentarea cu tensiune. O scânteie ar putea produce un haos. Un incendiu care nu ar putea să fie stins decât din aer, cu elicoptere”, a transmis edilul într-un interviu la Radio Infinit.

De mai mulţi ani, primarul Liviu Cotojman cere conducerii Complexului Energetic Oltenia să refacă terenurile afectate de minerit şi să le redea oamenilor, pentru a nu mai fi nevoie să plătească uzufruct. De asemenea, nerezolvată a rămas şi problema alunecărilor de teren din satul Seciuri: „În spre satul Seciuri, în partea de nord, surparea, pentru că au lăsat o groapă şi se surpă de la mal în continuare şi vine alunecarea asta către sat. Mai sunt 150 m. În primăvară, dacă vin ploile, riscăm ca şi cele 18 gospodării să fie afectate. Am ridicat problema aceasta la toţi managerii care s-au perindat în timp. Ultima dată eram în zonă când s-a întâmplat accidentul cu minerii şi a trebuit să plece comisia. Să zicem că găsisem o rezolvare. Acum trebuie să o iau de la zero, să explic şi noului manager si celorlaţi cum stă situaţia. Să mă implic eu pentru că de la ei nu vine niciodată o soluţie aplicabilă”, a adăugat Cotojman.

Vizualizări: 1,278

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: