Loc vacant în Prefectura Gorj după condamnarea unui angajat

Prefectura Gorj va scoate la concurs un post de consilier la Corpul de Control, după ce Ştefan Burcheci a fost condamnat definitiv în dosarul unor schimburi ilegale de terenuri. În dosar au fost condamnaţi şi alţi funcţionari, dar posturile lor au fost deja ocupate.

Schimbul ilegal de terenuri a fost făcut acum câţiva ani în favoarea fostului subprefect Lelioara Deaconu şi fostei şefe a Serviciului de Verificare a Legalităţii din cadrul Instituţiei Prefectului Gorj, Ioana Călinescu, între timp pensionate. Ştefan Burcheci, unul dintre funcţionarii condamnaţi, a fost suspendat din funcţie pe perioada procesului, locului lui fiind ocupat de Ioan Zegrean. După condamnare, Burcheci şi-a pierdut calitatea de funcţionar public, iar lui Zegrean i-a încetat detaşarea pe post, astfel că urmează scoaterea acestuia la concurs.

“Pentru că, pe 3 iulie, Ştefan Burcheci a fost condamnat la închisoare cu suspendare a intervenit, potrivit legii de drept, încetarea raportului de serviciu a lui Burcheci şi implicit vacantarea definitivă a funcţiei publice, fapt care a condus în aceeaşi secundă şi la încetarea raportului de serviciu pe perioadă determinată a domnului Zegrean. Postul de consilier de la Corpul de control e vacant. Noi am comunicat Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici şi poate fi ocupat în condiţiile legii prin patru modalităţi: detaşare, concurs, mutarea unui funcţionar din Instituţia Prefectului, transfer. Având în vedere importanţa funcţiei, probabil că se va lua măsura ocupării prin mutarea unui funcţionar, celelalte proceduri sunt de durată”, a declarat Liviu Diaconescu, şeful Serviciului de Verificare a Legalităţii din cadrul Instituţiei Prefectului Gorj.

Celălalt post de la Corpul de Control al prefectului este ocupat de consilierul juridic Daniel Bivolaru.

Schimbări şi la primării

Fostul şef al Serviciului Agricol din Primăria Târgu Jiu, Ilie Gheorghe, a fost condamnat cu suspendare în acelaşi dosar. Şi în acest caz, postul a devenit vacant. Până una-alta, de Serviciul Agricol se va ocupa Grigore Jianu, şeful Direcţiei Administraţie Publică Locală din cadrul primăriei. “Domnul Gheorghe a fost suspendat de la primărie încă de la începerea anchetei. De activitatea Serviciului Agricol se ocupă domnul Jianu, are o delegaţie în acest sens”, a spus Ramona Evulescu, purtătorul de cuvânt al primăriei Târgu Jiu.  

Un alt funcţionar condamnat este fostul secretar al Primăriei Turceni, Remus Stamatie, acesta fiind la a doua condamnare cu suspendare. “Remus Stamatie a fost înlocuit la acea vreme cu o altă persoană, iar în urmă cu circa 2 ani postul de secretar al oraşului a fost ocupat prin concurs de către Elena Golumbeanu”, conform spuselor primarului Dumitru Gâlceavă.

Vizualizări: 179

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: