Localnicii din Mătăsari fac potecă la primărie pentru locuri de muncă

Situație disperată în comuna Mătăsari din cauza locurilor de muncă. Dacă această zonă este ocolită de investitori, singura șansă pentru localnicii de aici este Complexul Energetic Oltenia, mai ales după ce firmele sindicatelor care prestau servicii pentru CEO au trimis oamenii acasă. Din acest motiv, sute de oameni au rămas fără un loc de muncă și zilnic ajung la primărie pentru a cere un serviciu. Autoritățile locale speră să vină investitori în zonă, dar și să continue activitatea minieră.

Localnicii din comuna Mătăsari care au rămas fără loc de muncă după ce firmele sindicatelor și-au închis porțile, dar și cei care nu au cu ce să-și mai întrețină familiile caută sprijin la autoritățile locale. Zilnic ajung la primăria oameni care caută un loc de muncă, însă soluții pentru ei nu prea există. Autoritățile locale încearcă să le rezolve aceste probleme și speră ca activitatea minieră în zonă să continue, pentru că închiderea carierelor ar lăsa fără serviciu alte sute de localnici din Mătăsari. „Sunt foarte mulți cetățeni care vin la primărie după un loc de muncă, dar posibilitățile noastre de a-i ajuta sunt limitate. Problema locurilor de muncă s-a agravat după ce firmele care prestau servicii pentru Complexul Energetic Oltenia și-au închis porțile. Noi sperăm ca activitatea minieră să continue în zonă, pentru că altfel va fi dezastru”, a declarat Gheorghe Gașpar, primar comuna Mătăsari.

Ca și în alte localități din județul Gorj, și la Mătăsari sunt așteptați investitori, însă aceștia întârzie să apară, poate și din cauza specificului minier al zonei. „Sperăm să avem și noi ceva investitori în comună care să genereze câteva zeci sau sute de locuri de muncă. Poate anul viitor va aduce pe cineva în localitate dispus să investească aici. În acest moment singurul investitor din Mătăsari este Complexul Energetic Oltenia”, a mai precizat Gheorghe Gașpar.

Vizualizări: 159

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: