Funcţionarii primăriei percep taxă pentru a merge în teren

Funcționarii primăriei Licurici trebuie plătiți pentru a-și părăsi birourile să se deplaseze în teren. Pare ciudat acest lucru, dar asta au decis autoritățile locale care au uitat că funcționarii primăriei sunt remunerați din bugetul local la care contribuie cetățenii prin achitarea taxelor și impozitelor locale. Aleșii au considerat însă că deranjul funcționarilor costă și cetățenii care solicită vreo comisie din primărie în teren trebuie să plătească o taxă de 70 de lei.

Autoritățile locale din comuna Licurici au considerat că cetățenii nu au suficiente taxe pe care trebuie să le achite la stat și au mai impus una în plus. Este o taxă pentru deplasarea funcționarilor publici care câteodată sunt solicitați de cetățeni să-și părăsească birourile și să meargă în comunitate pentru diferite probleme. Aleșii locali au considerat că deranjul angajaților trebuie plătit de cetățenii care uneori sunt prea insistenți. Pentru a-i descuraja pe localnici să solicite comisii din primărie în teren, autoritățile locale au stabilit o taxă de 70 de lei pentru fiecare solicitare. „Am stabilit ca fiecare cetățean care solicită o comisie din primărie în teren să achite o taxă de 70 de lei. Asta am decis la nivel local și cred că toate primăriile au o astfel de taxă, nu numai noi. Am luat această hotărâre pentru că erau cetățeni care solicitau comisie în teren de mai multe ori pentru aceeași problemă. Acum oamenii care fac cerere pentru comisie trebuie să plătească o taxă de 70 de lei”, a declarat primarul Liviu Drăgulescu.

Taxa nu există la alte primării

La nivelul județului Gorj, această taxă impusă de autoritățile locale  din comuna Licurici este un caz izolat. În majoritatea localităților comisiile se deplasează în teren ori de câte ori li se cere acest lucru. De exemplu, în comuna Turcinești, chiar primarul merge duminica în comunitate, pentru că primăria pe care o conduce nu are specialiști. „La Turcinești nu am ce comisie să trimit în teren, pentru că nu avem specialiști la nivelul primăriei, dar nici nu avem taxă. Este normal să ne deplasăm în teren. Eu am stabilit să merg duminica și îmi programez toate solicitările venite din partea cetățenilor pentru această zi și încerc să rezolv problemele sau să aplanez conflictele care apar”, a declarat Vasile Gogălniceanu, primarul din comuna Turcinești.

Vizualizări: 188

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: