Localnicii din Sadu, întrebați dacă vor penitenciar

Dacă n-au avut „noroc” cu adăpostul pentru refugiați, localnicii din Bumbești Jiu se vor alege cu un penitenciar. Decizia guvernanților nu este văzută cu ochi buni de autoritățile locale.

Constantin Bobaru, primarul din Sadu, vrea să consulte populația pentru a vedea dacă este de acord cu ridicarea unui penitenciar în zonă. „Numai Consiliul Local poate să ia această decizie”, transmite edilul.

Cu toate acestea, primarul Bobaru susține că nu ar fi vreun impediment o astfel de instituție în zonă. „De doi ani de zile s-au tot purtat discuții. Eu nu am primit nicio decizie în acest sens. Știu că există o astfel de inițiativă pentru că este nevoie de mai multe penitenciare. Este o necesitate din partea Ministerului Justiției pentru a construi noi spații pentru deținuți pentru că suntem amenințați cu amenzi drastice din cauza condițiilor din penitenciare. Nu am aflat să se facă pași concreți. Noi am făcut demersuri pentru a ne recupera acele active. Așa cum era firesc și legal. Activele au fost date către Ministerul Justiției cu un scop bine definit: școală de jandarmi. Obiectivul nu mai este de actualitate. Noi vrem să ne recuperăm activele. Ministerul și-a dat acordul pentru ca aceste active să treacă, din nou, în patrimoniul public al orașului Bumbești Jiu”, a explicat Constantin Bobaru.

Deputatul PSD Elvira Șarapatin a fost cea care a făcut anunțul. 1,3 milioane de euro ar costa penitenciarul, iar lucrările ar putea demara chiar de anul viitor, dacă lucrurile vor decurge conform planului.

Vizualizări: 4,532

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: