Localnicii dintr-o comună din Gorj se plâng că rămân fără fructe. "Prunii și caișii au fost afectați de ploile acide"

Mai multi localnici din comuna gorjeană Țânțăreni se plâng de un fenomen meteo periculos care le-ar fi distrus pomii fructiferi din livezi. Oamenii spun că au căzut ploi acide în comuna lor, ieri după amiază, și mai mulți pomi fructiferi, în special caiși și prunii, au avut deja de suferit. 

"Ploi acide, ieri în Țînțăreni Gorj distrug tot ce este verde", scrie un localnic pe o retea de socializare. 

O altă femeie din aceeași zonă a confirmat. A adăugat că i-au fost afectați prunii și caișii de această ploaie. "Ieri după ora 15 a cernut din cer o ploaie fină care a durat în jur de 10 minute. Eram afară în tricou, mă ustura pielea pe față și de la coate în jos a trebuit să mă spăl la pompă. Nu am realizat pe moment, abia azi am observat, au fost afectați prunii și caișii masiv", a transmis o localnică din aceeași zonă.

Cum apar ploile acide?

Orice tip de precipitaţii lichide, chiar şi cele din mijlocul teritoriilor sălbatice aflate la mare depărtare de zonele industriale sau oraşe, prezintă o uşoară aciditate a apei rezultate.

Dar când aciditatea depăşeşte limita obişnuită, cu precădere din cauza poluării atmosferice produse de om, atunci avem cu adevărat de-a face cu ploile acide responsabile de atâtea forme de agresiune asupra mediului ambiant.

Aciditatea crescută a ploilor este cauzată în principal de emisiile de dioxid de carbon, oxizi de sulf şi oxizi de azot; moleculele acestor substanţe reacţionează cu moleculele de apă, producând acizi periculoşi.

Vizualizări: 2,372

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: