Localnicii dintr-o comună, informați de autorități prin aplicație mobilă

Autoritățile locale dintr-o comună din Gorj au apelat la o metodă modernă de a comunica cu cetățenii. În comuna Peștișani s-a decis ca legătura cu cetățenii se fie stabilită prin intermediul aplicației ”Informer”. 

Câteva sute de cetățeni și-au descărcat aplicația și primesc notificări cu ce se întâmplă în comună, dar și informații naționale care le pot fi de folos.

Inițiativa autorităților locale din comuna Peștișani a fost implementată in timpul stării de urgență generata de pandemia. "Aplicația ”Informer” a devenit funcțională și în comuna Peștișani de la declararea stării de urgență, din nevoia autorităților locale de a comunica cu cetățenii și de a-i ține la curent cu tot ce se întâmplă în comună în materie de investiții, decizii luate la nivelul UAT-ului, noutăți legislative, evenimente sau chiar informații naționale care să le fie de folos. Aplicația se poate descărca gratuit pe telefonul mobil din Google Play sau App Store și se alege județul Gorj, Localitatea Peștișani”, explică Izabela Coară, reprezentant al primăriei. 

Acest sistem de comunicare între autorități și cetățeni a prins atât de bine încât acum sute de localnicii primesc notificări pe telefon și sunt la curent cu noutățile din comună, fără să fie nevoiți să meargă la primărie. ”Acest gen de comunicare funcționează foarte bine, iar în acest moment sunt câteva sute de localnicii care o folosesc. Pentru orice noutate utilizatorul aplicației este notificat și o poate vedea când dorește. Aplicația este gratuit, așa că mulți cetățeni au descărcat-o”, mai spus Izabela Coară. 

Și programul evenimentului ”Film în sat” organizat de Toma Cuzin la Peștișani, în perioada 3-5 iunie poate fi vizualizat pe aplicație.

Vizualizări: 1,078

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: