Cum poate să devină profitabilă Casa „Brâncuși” de la Hobița. O preia primăria?

Autoritățile din comuna Peștișani așteaptă să preia Casa Muzeu Constantin Brâncuși, de la Hobița. În prezent, aceasta aparține Muzeului Județean, dar edilul Cosmin Pigui a făcut demersuri să poată prelua clădirea și s-o facă profitabilă. În prezent, costurile cu întreținerea sunt mult mai mari decât suma care se încasează din biletele vândute turiștilor.

Mai este nevoie de o hotărâre de Consiliu Județean ca obiectivul turistic de la Hobița să treacă în administrarea Primăriei Peștișani.

Acest lucru s-ar putea întâmpla în câteva luni, spune, optimist, primarul din Peștișani, Cosmin Pigui: „Ne pregătim pentru momentul în care preluăm Casa Brâncuși. Pregătim materiale, suveniruri, nu există așa ceva acum. Pregătim inclusiv cărți pentru copii despre viața lui Brâncuși”.

În prezent, întreținerea clădirii costă mai mult decât se încasează din biletele vândute turiștilor. Odată ce va prelua monumentul, primăria vrea să facă o strategie astfel încât Casa Muzeu „Constantin Brâncuși” să devină profitabilă.

„În toamnă, cred că se va finaliza procesul. Este nevoie de o hotărâre de Consiliu Județean. Să nu credeți că este atât de spectaculos. Lipsește promovarea, lipsesc suvenirurile. Costurile de întreținere sunt mult mai mari decât ce se încasează. Doar cu o strategie bine realizată, poate să devină profitabilă. Și cu multe suveniruri de calitate”, a mai spus Cosmin Pigui, într-o emisiune la Tele3.

Un proiect similar a mai fost aprobat acum câțiva ani. Un alt obiectiv ce era administrat de Muzeul Județean a trecut în subordinea unei primării. Vorbim de Peștera Polovragi care acum este administrată de autoritățile locale.

Vizualizări: 687

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: