Locuitorii din Teleşti cer demisia juristului primăriei

Activitatea juristului primăriei Teleşti, Nicolae Bianchi, este motiv de supărare pentru mai mulţi locuitori, care ieri s-au prezentat la şedinţa de fond funciar, care s-a lăsat cu un adevărat scandal. Oamenii îl acuză pe jurist că favorizează diverse persoane pentru obţinerea titlurilor de proprietate şi îi cer demisia. Omul spune că nimic din spusele localnicilor nu e adevărat. Primarul comunei, Romulus Bâldea, a aflat abia ieri de nemulţumirile oamenilor şi promite să ia măsuri.

Oamenii susţin că juristul îşi depăşeşte atribuţiunile şi toate problemele din comună legate de eliberarea titlurilor de proprietate sunt numai din cauza lui. Mai mult decât atât, cei prezenţi la şedinţă au declarat că juristul merge la procesele dintre localnici şi este părtinitor iar dacă cineva are nevoie de ajutorul lui, acesta cere în schimb anumite bunuri sau favoruri. „Nu are ce căuta acest om în primăria Teleşti. Până nu a venit el, nu erau atâtea probleme şi procese. Ar trebui schimbat şi dacă tot se fac reduceri de personal el ar trebui să fie primul care pleacă. El este jurist la primărie nu avocatul vreunei părţi în procese. El merge la tribunal sau judecătorie şi pledează pentru cel care îi face favoruri. Nu este normal aşa ceva“, spune Nicolae Cucu.

Acesta a adăugat că la un moment dat i-a cerut butaşi de vie pentru a beneficia de nişte servicii. „Mi-a cerut câţiva butaşi de vie ca să cheme pădurarul şi brigadierul să-mi marcheze nişte salcâmi şi i-am zis că-i dau doar contracost. El face ce vrea el. Dacă nu ştie să-şi facă treaba să-l schimbe pentru că mai sunt şi alţi oameni competenţi în primărie care au coloană vertebrală nu ca el”, a mai spus Nicolae Cucu.

Juristul nu  recunoaşte nimic din acuzaţiile care i se aduc şi susţine că activitatea lui este legală şi face numai ce-i permite legea. „E problema lor ce cred despre mine dar nu este adevărat. Eu îmi fac datoria şi respect legea. Nu sunt adevărate acuzaţiile care mi se aduc”, susţine Nicolae Bianchi.

Primarul comunei Teleşti susţine că nu ştia de acuzaţiile aduse juristului dar va face verificări să vadă dacă acestea se adeveresc. „Eu nu am ştiut nimic despre această problemă a locuitorilor din comuna Teleşti. Eu o să verific activitatea juristului că el este angajatul primăriei nu al oamenilor. Până în prezent, eu nu am auzit de aşa ceva. Dacă într-adevăr aceste acuzaţii se adeveresc vom vedea ce măsuri o să luăm în această situaţie”, a precizat Romulus Bâldea, primarul comunei Teleşti.

Vizualizări: 119

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: