Condiţii mizere la şcoala din Slivileşti

Elevii de la Şcoala Generală din Slivileşti învaţă în condiţii greu de imaginat. Pe lângă faptul că merg kilometri întregi pe jos, ei îşi fac nevoile în toalete mizere şi vin cu apă  de băut de acasă. Pe deasupra, clasele sunt încălzite cu sobe pe cărbune şi acesta degajă un miros greu de suportat.

În curtea şcolii generale din Slivileşti există o fântână însă apa nu este potabilă. Astfel, cei peste 200 de elevi care învaţă aici bea apă de la fântâna unui localnic şi doar atunci când pot da la o parte capacul fântânii. Ieri spre exemplu, doi elevi s-au chinuit zadarnic să descopere fântâna, capacul era îngheţat şi cu chiu cu vai a fost dat la o parte de un adult. „Eu vin cu apă de acasă pentru că îmi e greu să merg la fântâna de peste drum, pauza e mică şi până scoatem apă durează”, a spus Alexandra, elevă a şcolii generale din Slivileşti.

 „E mai rău ca pe timpul când eu eram elev”

Dascălii, directorul şcolii, Gheorghe Gican,  dar şi primarul recunosc că elevii învaţă în condiţii grele însă spun că nu au posibilitatea să le asigure un confort mai bun. „Le este greu, nu am mai avansat deloc, este ca pe timpul când eu eram elev şi poate chiar mai rău, în toalete ţi-e silă să intri”, a spus directorul. Primarul comunei, Sorin Bucurescu, vrea să achiziţioneze o centrală termică pentru ca în clase să nu mai fie miros de cărbune. „Sperăm să putem lua o centrală termică şi dozatoare de apă pentru că elevii se plâng că nu pot sta la ore de fum şi de praf şi trebuie să vină cu sticla de apă de acasă”, a spus acesta. O parte dintre elevii din Slivileşti merg şi 10 kilometri pe jos până la şcoală, microbuzul şcolar fiind la reparat la Craiova.

Galerie foto


Vizualizări: 152

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: