Zece familii din Roşia de Amaradia, afectate de alunecările de teren

Aproape 10 familii din Roşia de Amaradia sunt greu încercate de alunecările de teren care au loc în zonă. De vineri, oamenii nu mai au somn noaptea de teamă să nu rămână fără case. Pământul de sub casele lor este în continuă mişcare şi le-a provocat avarii serioase la locuinţe. În pereţi au apărut crăpături, iar apa care le-a intrat în locuinţe le-a umflat pardoselile.

Disperaţi, oamenii asistă neputincioşi cum li se dărâmă munca de o viaţă. Aceştia se plâng că nu mai au cu ce să-şi repare casele. „Mi-a alunecat scara de o palmă de la temelie, iar prin camere pereţii sunt crăpaţi de bag degetul prin crăpături. Mi-a intrat apa şi prin casă de mi s-au umflat toate podelele. În fiecare an trebuie să facem reparaţii că nu putem intra în iarnă în halul ăsta”, mărturiseşte un localnic din Roşia de Amaradia, afectat de alunecările de teren.   

Alte două gospodării din localitate sunt în pericol de a rămâne izolate. Pământul care a luat-o la vale a distrus drumul, iar oamenii se plâng că nu mai au cum să ajungă cu maşina. Pământul a luat după el şi un stâlp al reţelei de alimentare cu energie electrică.

Pentru a putea ajunge la locuinţe oamenii au cărat cu roaba material pentru a acoperii gropile de pe drum, produse în urma alunecărilor.   

Sprijin de la Prefectură

Primarul localităţii Roşia de Amaradia susţine că nu are de unde să le dea oamenilor bani să-şi repare casele, însă va cere sprijinul autorităţilor judeţene. „Bugetul care ne-a fost alocat nu ne permite să intervenim financiar pentru aceşti oameni. Nu avem altă soluţie decât să apelăm la autorităţile judeţene. A fost aici o comisie a Prefecturii Judeţului Gorj, care ne-a promis că ne va ajuta”, afirmă Liviu Cotojman, primarul localităţii Roşia de Amaradia.  

Familiile afectate de alunecările de teren din Roşia de Amaradia de roagă acum ca acest proces să nu continue, pentru a nu se ajunge la situaţia de a fi evacuaţi.

Vizualizări: 111

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: