A dat copiii pe băutură

Opt copii din Albeni au rămas pe drumuri după ce mama lor a murit răpusă de o boală incurabilă. Acest caz a fost prezentat de ziarul nostru la vremea aceea. Tatăl promitea atunci că va avea grijă de copii. Acum, aceştia stau mai mult pe afară de cât în casă, pentru că singurul părinte îi scoate la uşă. Petre Negru a semnat pentru a-i da trei dintre copii fratelui său, ideea pornind de la primarul comunei care a vrut să-i scape pe micuţi de o viaţă grea. Între timp, omul s-a răzgândit.

Nenorocirea a venit peste familia Negru la sfârşitul anului trecut când cea care avea grijă de gospodărie a murit. Petre Negru a uitat promisiunile făcute în faţa copiilor şi a găsit în alcool rezolvarea tuturor problemelor. Din această cauză primarul comunei Albeni, a decis să înceapă demersurile de dare în plasament unchiului patern trei dintre copii. Copiii stau într-o cameră cu patul aproape lipit de plita încinsă pe care tatăl ţine hrana animalelor. Masa era plină de chiştoace de ţigări şi de bucăţi de pâine din care micuţii îşi potoleau foamea.

 „Sunt foarte mulţi copiii, mama lor a decedat şi au rămas în grija tatălui, care nu are nicio sursă de venit şi ce este cel mai rău e că a început să bea. Eu am trecut de când a murit mama copiilor pe acolo şi de câteva ori copiii erau în curte pentru că el i-a scos afară din casă când era în stare de ebrietate“, a spus primarul Dumitru Cornea. „Fratele tatălui vrea să ia trei copii, pe cei mai mici să aibă grijă de ei. Am vorbit cu el şi este de acord să-i dea. Eu cred că aşa este cel mai bine pentru cei mici, şi sincer să fiu este mai bine să rămână în familie decât să-i ia statul”, a mai spus primarul.

„Sunt sânge din sângele nostru“

Fratele tatălui vrea să ia copiii cei mai mici pentru a avea grijă de ei împreună cu soţia. El nu poate accepta condiţiile în care sunt nevoiţi să trăiască acum micuţii. „Îmi pare rău de ei pentru că sunt micuţi, au 2, 4 şi 6 ani şi au nevoie de educaţie, de alimentaţie şi de îmbrăcăminte. Ei trebuie să fie şi educaţi, trimişi la grădiniţă şi apoi la şcoală. Copiii noştri sunt mari, au casa lor şi de aceea vrem să-i luăm. Ni se rupe sufletul de ei. Mănâncă ce au săracii şi le lipseşte căldura unei familii pe care noi le-o putem acorda. Eu am vorbit cu fratele meu şi este de acord. Decât să meargă la casa de copiii mai bine îi luăm noi că sunt sânge din sângele nostru”, susţine Nicolea Negru.

„Copiii mei nu pleacă din casă“

Dosarul pentru plasamentul copiilor este gata şi va fi înaintat Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. Tatăl şi-a dat acordul ca aceştia să locuiască cu fratele său, dar între timp s-a răzgândit şi susţine în continuare că va avea grijă de ei. „Copiii mei nu pleacă din casă. Actele alea sunt făcute aşa de faţadă, dar eu nu le dau copiii. M-au convins să le semnez dar copiii de lângă mine nu pleacă în ruptul capului. Sunt ai mei şi eu mi-i cresc aşa cum pot. Ei m-au convins să semnez dar nu am vrut. Unde le este mai bine copiilor decât cu mine. Am grijă de ei, le spăl, le gătesc, am gospodărie. Ieri au mâncat zacuscă şi prăjituri. Le cumpăr şi eu când am bani”.

Vizualizări: 167

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: