Locul de parcare, plătit prin SMS și la Târgu Jiu

După ani întregi de promisiuni și îndelungi așteptări, autoritățile vor să implementeze și la Târgu Jiu sistemul de plată prin SMS pentru locurile de parcare ce aparțin municipalității. Regulamentul privind administrarea și exploatarea parcărilor publice cu plată din oraș a fost pus în dezbatere publică. Primăria vrea să modernizeze modul de încasare a acestor bani pentru că, în prezent, parcările nu sunt gestionate eficient. În cadrul aceluiași proiect, fiecare parcare din municipiu ar urma să fie modernizată și supravegheată video.

„În prezent, sistemul de taxare în parcările din Târgu Jiu constă în achiziționarea bonului cu valoare fixă de la casierii aflați în parcări, modalitate de plată ce a demonstrat în timp suficiente neajunsuri, precum și imposibilitatea casierului de a gestiona eficient autoturismele în parcările din zonele aglomerate, creșterea timpului de taxare sau angajarea acestuia în conflicte cu titularii autoturismelor pentru neplata tichetului”, se arată în referatul postat pe site-ul instituției.

Potrivit regulamentului aflat în dezbatere publică, taxa pentru parcare va fi de  2 lei/oră indiferent de durata ocupării locului de parcare. Ca să poată fi implementat sistemul de plată prin SMS, fiecare parcare va avea nevoie de dotări. „Pentru echiparea unei parcări publice se stabilesc următoarele dotări tehnice: indicatoare, marcaje, panouri informative pentru detalii de plată prin sms sau e-parking, camere video de supraveghere, stâlpișori, sisteme de rezervare a locurilor de parcare, sistemul de barieră pentru parcările cu plată, coșuri de gunoi, dale, borduri, asfalt, spații verzi și alte dotări”, se precizează în același document.

Șoferii care nu vor plăti locul de parcare riscă o amendă între 200 și 500 de lei. Polițiștii locali vor fi cei care vor aplica sancțiunile. Proiectul se află în dezbatere publică pentru 30 de zile. Zece parcări, cu circa 500 de locuri de parcare, administrează Primăria Târgu Jiu. Cea mai mare, cu 121 de locuri, este cea din Piața Centrală.

Vizualizări: 2,086

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: