Locul din Gorj unde ciocolata curge la robinet

Imagini de-ți lasă gura apă în fabrica de ciocolată de la Crasna. Mii de figurine sunt realizate pe bandă rulantă de ciocolatieri. Oameni de zăpadă, moși, reni, globuri sau brăduți din ciocolată albă sau neagră ori cu alune și lapte. Sunt doar câteva dintre bunătățile care ies pe poarta fabricii și ajung chiar și peste hotare.

Comenzile s-au triplat față de o zi obișnuită la fabrica de ciocolată deschisă de doi soți belgieni. “Nu am regretat nicio clipă această investiție aici, la Crasna. Sărbătorile sunt perioadele preferate de noi din an. De exemplu, în această perioadă a sărbătorilor de iarnă, comenzile aproape s-au triplat. Mai vindem și la târgul de Crăciun din București, la magazinul de la Târgu Jiu sau primim comenzi la telefon. Ciocolata merge și în străinătate. În Belgia, am trimis multe colete în această perioadă. Am mai realizat și mai multe comenzi pentru firme. Am realizat cutii cu praline cu diferite arome”, a spus Marie Carels, proprietara fabricii de ciocolată din Crasna.

Acum predomină figurinele cu moși sau brăduți. „Avem figurine cu moșuleți, cu reni, cu jucării. De la cele mai mici dimensiuni până la aproape o jumătate de metru. 13 lei costă 100 de grame de ciocolată. Toate ingredientele vin din Belgia, dar le combinăm aici cu fructe din Gorj, cu miere cumpărată de aici, cu palincă, țuică de prună. Mai avem și dulceață de la Topoloveni. Avem praline pe care le umplem cu tot felul de fructe, lichior sau țuică din Crasna. Mai este o altă categorie de praline cu aur de 22 de karate”, a mai spus Marie Carels.

Fabrica de ciocolată din Crasna a fost deschisă în 2012 și are 6 angajați.

Galerie foto



Vizualizări: 6,474

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Oameni, locuri, povești:

Citește și: