Locuri de vizitat în judeţul Gorj: Şura Haiducilor

Șura Haiducilor este o uriașă arcadă naturală aflată deasupra Cheilor Olteţului, pe malul drept al apei, sus pe muntele Pleșa. Lângă arcada minunată din piatră găsim Peștera Haiducilor, o grotă despre care se spune că devenise ascunzătoarea unor haiduci. Astăzi încă se găsesc prin apropiere “urmele” unor căutători de comori. Legenda spune că a existat o poveste de dragoste dintre o fată de boier răpită de haiduc și ascunsă aici.

Urmând traseul marcat cu punct albastru până la Șura Haiducilor, vei vedea că drumul este marcat și destul de ușor de parcurs.

Începem prin a traversa răul unde găsim primele marcaje. Drumul se îndreaptă spre un drum forestier unde devine accidentat și dificil de parcus. După aproximativ o oră de urmat, pantele încep să devină line. Ajungem pe un semi-platou neîmpădurit, un loc în care merita să te oprești pentru a admira florile și mirosul lor. Traseul se bifurcă iar punctul albastru merge spre spre Șura Haiducilor și Crucea lui Ursache, în stânga. 

După ce traversăm o poiană, intrăm iar în pădure și urcăm. După câțiva pași am ajuns la arcada naturală din vârf de munte. 

Drumeţia durează aproximativ şase ore.

Toate aceste peisaje naturale se află în Baia de Fier, judeţul Gorj.

Vizualizări: 2,644

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Oameni, locuri, povești:

Citește și: