Locurile de joacă, vandalizate de copii

Locurile de joacă sunt tot mai des vandalizate chiar de copiii care ar trebui să se bucure de prezenţa lor printre blocurile în care locuiesc. Reprezentanţii primăriei spun că aceste cazuri sunt destul de dese însă nu le pot evita întrucât nu pot asigura paza fiecărui părculeţ din oraş.

Un părculeţ de joacă pentru copii din zona 11 iunie din Târgu Jiu a fost vandalizat în noaptea de miercuri spre joi chiar de copii care locuiesc în acea zonă. Locuitorii spun că această situaţie se întâlneşte destul de des însă nu au cum să intervină pentru că de cele mai multe ori totul se întâmplă noaptea. „Ce să le facem că se strâng toţi aci la noi la bloc, mai vin şi de pe la alte blocuri şi tot ei rup gardurile şi dărâmă pe aci, sunt copii de 15-16 ani care mai vin aici în părculeţ dar nu avem ce să le facem că vin noaptea. Noi nu am auzit nimic noaptea decât i-am văzut seara pe aci dar ce să facem acum strânge femeia de serviciu şi aşteptăm pe cei de la primărie să vină să le repare”, a declarat o locatară.

Garduri rupte, graffiti, mormane de gunoaie, bănci distruse şi femeia de serviciu a zonei care strângea ce mai rămăsese din cel care trebuia să fie un loc de joacă pentru cei mici, asta am mai găsit când am ajuns în zonă. „Eu acum am ajuns şi am văzut acest dezastru, nu ştiu nimic ce s-a întâmplat, eu îmi fac treaba”, a declarat femeia de serviciu.

Primăria va achiziţiona un mobilier mai...rezistent

Reprezentanţii primăriei spun că şi-ar dori ca aceste fapte să fie mai rare dar din păcate numărul lor cresc de pe o zi pe alta şi că mai ales vara se confruntă cu această situaţie.

Chiar şi aşa nu prea pot face multe pentru că este imposibil să asigure paza fiecărui loc de joacă din oraş dar va încerca pe viitor achiziţionarea unui mobilier de parc mult mai modern şi rezistent. „Echipa noastră s-a deplasat la faţa locului şi va remedia problema, din păcate această situaţie nu este una rară, de multe ori găsim băncuţele aruncate în fântânile arteziene mai ales pe timp de vară. O să încercăm să facem o inventariere a lucrurilor distruse imediat ce vremea ne va permite acest lucru iar pentru anul 2010 intenţionăm să achiziţionăm un mobilier mai modern, mai frumos şi să impunem nişte măsuri de protecţie pentru cei mici”, a declarat Ramona Evulescu, purtătorul de cuvânt a primăriei.

Vizualizări: 96

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: