Dispensarul stă să pice dar se construieşte primărie

Primăria din localitatea gorjeană Bolboşi este în plină modernizare. Proiectul care prevede construirea unor corpuri noi dar şi renovarea vechii locaţii se ridică la peste cinci miliarde de lei vechi. Până acum, pentru lucrările efectuate, de la bugetul local au fost cheltuiţi peste 400 de milioane de lei vechi. Pentru restul investiţiei, viceprimarul din localitate afirmă că banii provin în proporţie de 90% de la Consiliul Judeţean Gorj iar 10% sunt banii alocaţi de la bugetul local al primăriei. Consiliului Judeţean spune că nici vorbă despre o asemenea finanţare.

„Sperăm să obţinem finanţare de la Consiliul Judeţean pentru 90% din valoarea proiectului. Am depus deja cererea şi cred că se va rezolva”, a declarat Dumitru Mituică, viceprimarul comunei Bolboşi.

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Gorj afirmă însă că nu există niciun program care să prevadă finanţarea proiectului de modernizare a primăriei din Bolboşi. Banii au o cu totul altă destinaţie decât cea numită de viceprimarul din localitate. „Banii care ne vin de la guvern şi trimişi de noi către primării prevăd o cu totul altă finanţare. Ne axăm în primul rând pe proiectele de infrastructură, alimentare cu apă, nicidecum pe astfel de proiecte de modernizare”, a precizat Daniela Stricescu, director executiv al Consiliului Judeţean Gorj.

Locuitorii comunei Bolboşi sunt de părere că banii investiţi în modernizarea primăriei puteau fi folosiţi în multe alte scopuri. „Ar fi putut moderniza dispensarul ală că pică pe doctor”, îşi dă cu părerea unul dintre ei.

Firma contractată de primăria Bolboşi pentru a efectua lucrările de modernizare este SC. Jasmin Universal, din Alba Iulia iar termenul de execuţie este anul 2010.

Vizualizări: 142

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: