Pălivan: „Voi spune că voi aţi luat seringile, le-aţi pus lângă gheenă şi apoi le-aţi filmat“

Ace, seringi folosite şi ambalaje de medicamente aruncate chiar la gheena de gunoi a spitalului. Este priveliştea cu care spitalul din Târgu-Jiu arată încă o dată respectul şi grija pentru pacienţi. Mai mult decât atât, transportul deşeurilor din spital este contractat de o firmă, plătită cu sume mari. Imaginile au fost filmate de o echipă a postului de televiziune Gorj Tv, în curtea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu. Cerând explicaţii pentru cele văzute jurnaliştii au ascultat trei motive diferite după care au fost ameninţaţi că nu mai intră în spital.

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu şi-a închis crematoriul în urmă cu câţiva ani pentru că acesta nu corespundea normelor europene şi a fost amenajat un spaţiu de depozitare a deşeurilor periculoase cu risc biologic colectate din secţiile spitalului. De aici, o firmă autorizată vine săptămânal să le ridice pentru a le transporta la Craiova, unde urmează să fie incinerate. Chiar ieri, deşeurile periculoase au fost ridicate de la depozitul din Târgu Jiu numai că cei care se ocupă de acest lucru au uitat să treacă şi pe la gheena de gunoi. Angajaţii spitalului se pare că ocolesc acest spaţiu de colectare a deşeurilor şi preferă să arunce în continuare materialele sanitare folosite la gheenele de gunoi, Acest lucru este aspru sancţionat de Garda de Mediu pentru că deşeurile periculoase cu risc biologic au un regim de depozitare special. Totodată, contractul cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Gorj nu poate fi semnat dacă spitalul nu a încheiat în prealabil un contract cu o firmă care să ridice deşeurile sanitare. Echipa postului de televiziune Gorj Tv a găsit ieri în jurul gheenelor ace, seringi şi ambalaje de medicamente aruncate la una cu deşeurile menajere.

Toţi şi-au dat cu părerea, niciunul nu a spus adevărul

Constantin Pălivan nu are numai o singură explicaţie pentru această situaţie ci mai multe, însă nu a dorit să spună adevărul. „Nu este adevărat pentru că până acum nu s-a întâmplat aşa ceva şi nici nu ştiu cum de le-a găsit tocmai presa. Sunt mai multe variante pentru această situaţie semnalată de dumneavoastră dar eu nu ştiu ce să zic pentru că nu sunt Mafalda ca să le ştiu pe toate şi nici nu sunt angajat la presă. Am atâtea probleme pe cap, nu mă mai stresaţi cu tot felul de prostii“, a spus Pălivan. Medicul s-a mai gândit puţin şi expresia ziariştilor l-a făcut să-şi dea seama că nu a convins. A mai încercat.

„Angajaţii spitalului nu le aruncă, poate cei de la blocuri care-şi fac tratamentul acasă şi de frică să le arunce la gunoi ca să nu fie sancţionaţi vin şi le aruncă aici la noi la spital ca să scape ei basma curată sau mai există posibilitatea ca cineva din spital să le fi aruncat şi să vă fi chemat pe dumneavoastră ca să pună într-o postură proastă spitalul. Dar nu dau eu explicaţii că nu sunt în măsură. Avem un responsabil care să răspundă pentru asta”.

„Cel în măsură“, directorul tehnic Alin Hulea, crede că gunoiul a scăpat... „Noi nu le aruncăm la tomberoane însă nu contest că nu există şi eu cred că cei care duc sacii la depozitul unde sunt colectate deşeurile periculoase le mai scapă prin jurul gheenelor şi prin curte dar să ştiţi că nu le aruncă intenţionat pentru că nu au voie, iar până acum eu nu am ştiut de situaţia asta dar vom vedea cine este vinovatul şi vom lua măsuri”, susţine Alin Hulea.

Un alt angajat al spitalului a încercat să convingă echipa de filmare că este vorba de o înscenare pentru că nu-şi imaginează cum au ajuns deşeurile periculoase din spital în gheenele de gunoi. „Nu pot să cred ce văd că până acum nu am văzut aşa ceva. Nu ştiu ce să zic. E ciudat cum au ajuns aici lângă gheenă. Am văzut sacul special pentru deşeuri aruncat în gunoi dar e cu deşeuri menajere, dar acele şi seringile nu ştiu cum au ajuns aici. E foarte ciudat. Eu cred că este o înscenare şi cineva a venit şi le-a lăsat intenţionat aici”.

Pălivan a trecut la ameninţări...jenante

Constantin Pălivan a ţinut să avertizeze echipa Gorj Tv că în cazul în care va apărea materialul, va apela la o altă televiziune pentru a spune că deşeurile menajere au fost puse chiar de echipa de filmare pentru a pune într-o situaţie proastă spitalul. „Să ştiţi că dacă este să ne facem ambiţii şi o să daţi materialul ăsta din lipsă de subiecte şi vreţi să faceţi senzaţie, eu o să apelez la o altă televiziune, o să ies pe post şi voi spune că voi aţi luat seringile şi acele şi ce mai este pe acolo, le-aţi pus lângă gheenă şi apoi le-aţi filmat”.

Imediat după ce situaţia a fost prezentată conducerii Spitalului Judeţean, femeile de serviciu au fost puse la treabă pentru a fi ştearsă orice urmă că lângă gheenele de gunoi ar fi fost aruncate deşeuri periculoase.

Galerie foto



Vizualizări: 161

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: