Studenţii de la UCB dau examen cu masca pe faţă

Studenţii de la Universitatea „Constantin Brâncuşi“ din Târgu-Jiu, care vor susţine examene de acum încolo, vor purta măşti de protecţie împotriva virusului AH1N1, în sălile de examen. Peste 6000 de măşti au fost distribuite Universităţii „Constantin Brâncuşi“ la sfârşitul săptămânii trecute de câtre Direcţia de Sănătate Publică Gorj.  <-xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Acestea vor fi purtate atât de profesori, cât şi de studenţii care vor avea de susţinut examenele. Măştile vor fi distribuite de către profesori, care le vor da studenţilor înainte de intrarea în examen şi o vor purta la toate examenele. “Studenţii Universităţii Constantin Brâncuşi au înţeles că este extrem de important să se protejeze împotriva acestui virus. Li s-a pus la dispoziţie şi posibilitatea de a merge la medicul de familie pentru a se vaccina în cazul în care locuiesc în Târgu Jiu, iar dacă sunt din alte localităţi se pot vaccina la cabinetul medical de care aparţinem. Măştile sunt suficiente pentru toţi studenţi”, afirmă Adina Neamţu, profesor UCB.

Speriaţi de repeziciunea cu care virusul gripei porcine s-a extins, studenţi au acceptat să poarte măştile, chiar dacă unora li se par incomode. “Nu sunt obişnuită să stau cu masca pe faţă şi de aceea mi se pare incomod, dar cred că este o măsură foarte bine venită”, afirmă o studentă care urma să intre în examen.

Vizualizări: 114

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: