Loganul poliţiştilor, „umilit” de motocicliştii din Corcova

O noapte după gratii şi un dosar penal - cu asta s-au ales doi tineri din Mehedinţi, după ce unul dintre ei a condus o motocicletă pe drumurile din Gorj cu aproape 200 km/h. Poliţiştii au încercat în zadar să urmărească motocicleta pentru că la o viteză a lor de 140 km/h, cel urmărit le-a dispărut pur şi simplu din faţă. Deşi capetele de acuzare împotriva mehedinţenilor sunt la fel de multe ca şi filmuleţe postate de motociclişti pe YouTube, magistraţii de la Târgu Jiu i-au lăsat în libertate.

Cine e curios şi caută pe internet filmuleţe despre motocicliştii din Corcova, „gaşca nebună”, cum îşi spun cei doi, vor avea ocazia să descopere nenumăratele talente ale acestora. În curtea unuia dintre ei a fost amenajat chiar un dispozitiv special cu ajutorul căruia aceştia au învăţat să meargă pe o roată la viteze foarte mari, motocicleta lor fiind una specială, de curse, cu 200 de cai putere şi 260 km/h la bord, fiind adusă din Italia la mâna a doua, pentru 15.000 de euro, pe puţin.

Alexandru Borugă, de 19 ani, elev de liceu, şi Mircea Vlad, de 32 de ani, din Drobeta Turnu Severin, sunt protagoniştii unei urmăriri de care toţi poliţiştii din Gorj au aflat, la fel ca şi şoferii care joi după-amiază s-au aflat pe drumul dintre Târgu Jiu şi Motru. Cine a fost atunci în trafic a avut ocazia să întâlnească nu doar un Logan al Poliţiei Rutiere gonind cu viteză foarte mare şi cu girofarurile pornite, ci şi un ofiţer care soma la portavoce un individ căruia îi spunea că va face uz de armă pentru a-l convinge să oprească.

Inspectorul principal Daniel Săvulescu era la un filtru pe Calea Severinului, din Târgu Jiu, când i-a făcut semn unui motociclist să tragă pe dreapta. „El a dat semnal de dreapta ca şi cum ar opri, iar când a venit lângă noi a plecat cu o viteză foarte mare. Am procedat la urmărirea acestuia şi am luat legătură cu colegii de la dispecerat pentru a institui cinci filtre rutiere. Acesta a trecut prin fiecare filtru, refuzând oprirea. Am procedat chiar şi la somarea acestuia cu armamentul din dotare, cu ajutorul staţiei de amplificare, însă datorită faptului că ne aflam pe un tronson de drum cu valori de trafic foarte mari am evitat folosirea armamentului. L-am urmărit până când acesta a ieşit de pe drumul naţional, pe raza localităţii Vârtopu şi, pe un drum lateral, şi-a abandonat motocicleta, el fugind de la faţa locului”, spune poliţistul.

Tânărul, filmat la o benzinărie în timp ce alimenta

Oamenii legii sunt siguri că motocicleta era condusă de puştiul de 19 ani, încă elev de liceu, deşi la secţie a venit un amic de-al acestuia, de 32 de ani, care susţine ferm că el este cel care a avut tupeul să nu oprească la atâtea filtre. „Eu am trecut cu motocicleta prin filtrele de Poliţie şi nu am oprit la semnal. M-a pasionat, am făcut-o din plăcere. N-am oprit pentru că ei mă bâzâiau la spate. Veneau în spatele meu, eu acceleram, ei iar veneau după mine, dar nici nu mă depăşeau, numai de mă stresau. Am făcut-o din plăcere, na, ce să-ţi spun”, declară Mircea Vlad.

La Poliţie a venit şi Alexandru Borugă, tânărul de 19 apărând într-o înregistrare video la benzinăria din Motru în timp ce alimenta rezervorul cu combustibil. „Eu am venit să dau o declaraţie că nu am condus eu. Poliţiştii spun că aş fi condus eu, dar nu este adevărat ceea ce susţin ei”, spune acesta.

„Poliţiştii nu au ce să ne facă pentru că nu au probe”

Culmea este că şi poliţiştii din Mehedinţi îi ştiu de „periculoşi” pe membrii găştii din Corcova, dar Mircea Vlad declară că, la mijloc, nu este decât pasiune. „Viteza maximă nu se poate aprecia pentru că este mare, iar poliţiştii nu au cu ce să ne urmărească. E un cip care înregistrează, tu când conduci, la viteza aia, nu ai timp să te uiţi. Atunci vezi doar o linie dreaptă, accelerezi până în ea, reduci, ajungi la cap, în rest, salut, nu vezi nimic. Numai dacă apare un obstacol sau altceva pe marginea drumului reduci, îţi iei un reper de siguranţă, aştepţi, ocoleşti. Oricum poliţiştii nu au ce să ne facă pentru că nu au probe. E un fleac ce încearcă ei să facă”, spune Vlad.

Şi, culmea, „fleacul” despre care vorbea motociclistul mehedinţean s-a adeverit la instanţa de judecată, instanţă unde există şi judecători pasionaţi de motoare. Magistraţii care au analizat cererea de arestare preventivă a lui Borugă şi Vlad au decis ca ambii să fie puşi în libertate şi să li se interzică doar să părăsească ţara în următoarele 30 de zile. De partea cealaltă, poliţiştii îl acuză pe tânărul de 19 ani de conducere fără permis, punere în circulaţie pe drumurile publice a unei motociclete neînmatriculate şi cu număr fals de înmatriculare, în timp ce celălalt este cercetat pentru comiterea infracţiunilor de favorizarea infractorului, fals în declaraţii şi încredinţarea, cu ştiinţă, a unei motociclete pentru a fi condusă pe drumurile publice, unei persoane care nu posedă permis de conducere.

Vizualizări: 218

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: