Lotul Ciobotărică, aproape de verdictul final

Sfârşitul toamnei ar putea să le aducă celor trei foşti directori din Complexul Energetic Oltenia, trimişi în judecată de DNA, sentinţa definitivă, la termenul de luni magistraţii Curţii de Apel Craiova stabilind un termen pentru mijlocul lunii viitoare.

La termenul anterior, din luna august, instanţa a respins cererile de probe formulate de avocaţii lui Laurenţiu Ciobotărică, Daniel Antonie şi Dorina Jianu, ceea ce înseamnă că, de acum încolo, aceştia sunt în aşteptarea verdictului. Doar absenţa la termenul de luni a unui judecător din complet a făcut ca o sentinţă să nu fie aflată mai repede.

Foştii şefi au fost condamnaţi în urmă cu un an de Tribunalul Gorj la câte 3 ani de închisoare, executarea fiind suspendată şi înlocuită cu un termen de supraveghere de 3 ani, timp în care trebuie să presteze şi câte 80 de zile de muncă în folosul comunităţii.

Aceştia au fost obligaţi şi să returneze către CEO cei aproape 160.000 de lei pe care compania i-a plătit din dispoziţia lor drept plăţi compensatorii către fostul şef al Diviziei Energetice, Aurel Medinţu. Cel din urmă a încasat banii respectivi în baza unei decizii luate de Directoratul CEO, votul în acest for decizional fiind dat tocmai de Ciobotărică şi Antonie, după ce Jianu, ca şefa juriştilor din companie, îi asigurase pe cei doi că totul este perfect legal.

Procurorii DNA şi, ulterior, Tribunalul Gorj, au fost de altă părere, prin verdictul dat acum un an instanţa a dispus ca vreme de doi ani inculpaţii să nu mai fie în funcţia ocupată la momentul săvârşirii infracţiunii ce face obiectul dosarului. Singurul care a rămas pentru o perioadă în funcţie a fost Daniel Antonie, ulterior acesta fiind înlocuit. Deşi a contestat măsura dispusă împotriva sa, fostul director a pierdut recent procesul cu CEO, acum fiind în aşteptarea sentinţei din dosarul penal în care este judecat alături de Ciobotărică şi Jianu.

Vizualizări: 1,875

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: