„Lotul Ydail” încă aşteaptă rechizitoriul

Data de 25 iulie a trecut fără ca pe rolul instanţelor de judecată să fie înregistrat rechizitoriul pe care procurorii trebuiau să îl întocmească în cazul primarilor reţinuţi 24 de ore în decembrie 2015 şi care formează aşa zisul „lot Ydail”. Edilul de la Cătunele, Florinel Ţuilă, a obţinut luna trecută de la Tribunalul Gorj o decizie prin care judecătorii îl obligau pe procurorul de caz să finalizeze ancheta şi, dacă este cazul, să înainteze instanţei rechizitoriul până pe data de 25 iulie. Termenul respectiv a trecut fără ca la instanţă să ajungă vreun rechizitoriu şi, în plus, primarii implicaţi în această anchetă spun că nimeni nu i-a mai chemat la audieri. Surse judiciare dau însă ca sigură finalizarea rechizitoriului într-un termen extrem de scurt, rechizitoriu în baza căruia edilii vor fi trimişi în judecată pentru presupuse fapte de corupţie pe care ei le-au negat permanent.

„Lotul Ydail” este format din mai mulţi primari din judeţ, dar şi din administratorul acestei firme de construcţii din Turceni, Doru Şandru Ştefan. Cercetările în dosar au început în urmă cu aproape trei ani, după ce anchetatorii au găsit la acesta o agendă cu diverse cifre notate în dreptul numelor unor primari, bănuiala anchetatorilor fiind aceea că cifrele ar reprezenta şpăgi date edililor pentru lucrările pe care Ydail le-a executat în localităţile conduse de aceştia. Ancheta îi vizează pe Sorin Bucurescu, Mihai Calotă, Petre Grigorie, Ion Gruescu, Adrian Mangu, Ilie Petroi, Florinel Ţuilă, Constantin Podaru şi Ana Ceană, de la Melineşti – Dolj. 

Primarul din Slivileşti, Sorin Bucurescu, a cerut şi el în primăvară la instanţă ca procurorul să fie obligat să termine dosarul într-un anumit interval de timp, dar atunci cererea sa a fost respinsă. Acum rămâne de văzut când va ajunge rechizitoriul la instanţă şi, mai ales, ce acuzaţii le sunt aduse inculpaţilor din dosar, ţinând cont de faptul că mereu edilii au declarat că nu există vreo dovadă acuzatoare la adresa lor.

Vizualizări: 3,861

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: