Lovitură pentru ALDE Gorj! Victorie în instanţă pentru un consilier exclus

Un fost consilier local din Rovinari a reuşit, după mai bine de doi ani de luptă prin sălile de judecată, să anuleze ordinul prefectului prin care i-a încetat mandatul de ales local.

Gheorghe Antonie a fost îndepărtat din Consiliul Local Rovinari la sfârşitul lunii februarie 2017, ca urmare a retragerii sprijinului politic de către ALDE Gorj. Locul său a fost luat de Ionel Preda, supleant de pe lista de candidaţi ALDE la alegerile locale din 2016.

Potrivit unor surse politice, Antonie a fost exclus din ALDE pentru „indisciplină”. Concret, acesta nu ar fi votat unele hotărâri de consiliu aşa cum îi cerea partidul sau lipsea de la şedinţe importante, unde era nevoie de cvorum pentru adoptarea unor proiecte iniţiate de formaţiunea politică.

Nemulţumit de pierderea mandatului de ales local, Antonie a luat calea instanţei. A obţinut, zilele trecute, o primă victorie. „Admite acţiunea, aşa cum a fost completată ulterior. Anulează hotărârea nr. 2/20.02.2017, emisă de ALDE Gorj – Delegaţia Permanentă Teritorială. Anulează ordinul nr. 45/27.02.2017, emis de pârâta Instituţia Prefectului jud. Gorj. Cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, care se va depune la Tribunalul Gorj”, a decis, pe 3 iulie, o instanţă a Tribunalului Gorj.

Sunt slabe şanse ca Antonie să revină în Consiliul Local Rovinari, ţinând cont de faptul că mandatul este aproape de final, iar instanţa nu a luat încă o decizie definitivă în cazul său.

Galerie foto


Vizualizări: 2,493

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: