Fotbalistul Lu Yuefeng a povestit cum a ieşit oraşul Wuhan din carantină

Fostul jucător al echipei Pandurii, chinezul Lu Yuefeng, a povestit recent, după ce oraşul în care locuieşte, Wuhan, a ieşit din carantină, cum a trăit el această pandemie şi cum a fost tratat coronavirusul de către chinezi. După aproximativ trei luni de carantină totală, Lu a povestit pentru gsp.ro că lupta cu acest virus nu s-a încheiat definitiv.

Orașul Wuhan, acolo unde locuieşte Lu, a fost redeschis după 76 de zile, dar epidemia nu s-a încheiat complet, a mărturisit chinezul care a jucat ultima dată la Pandurii Târgu Jiu.  Gsp.ro a stat de vorbă cu Lu, care a fost nevoit să-și rezilieze contractul cu Pandurii, fiind blocat în țara sa. ”Dacă ar fi să fac un istoric scurt, aș începe așa. Orașul meu, Wuhan, a fost închis pe 23 ianuarie, cu o zi înainte de Revelionul Chinzesc. E și ziua în care toți oamenii merg acasă, să stea cu familia. Perioada de incubație a acestui virus este de 14 zile, așa că nimeni n-a crezut că virusul se poate transmite și că poate lua o asemenea amploare. Chiar și așa, pentru că la început virusul s-a transmis lent, numărul de persoane care au ajuns să fie internate a crescut. În acest moment se știe că nu este un virus gripal general, ci un nou tip, foarte contagios. În Wuhan sunt mulți oameni în vârstă care au murit. Cred că se știe și în România că bătrânii sunt mai slabi în fața acestui virus, a povestit Lu care a studiat tot ce s-a spus despre acest virus în ţara sa în perioada în care oraşul său era închis: „Pentru a preveni ca virusul să iasă din Wuhan, guvernul chinez a decis să închidă toate cele 75 de ieșiri din Wuhan. Orașul meu, fiind principalul focar, a construit rapid două spitale și, în același timp, a transformat stadioane, școli și alte locuri publice în spitale cu locuri de triaj. Sperând așa ca toată lumea să fie tratată rapid. Pe 8 aprilie, la ora 8:00, Guvernul chinez a anunțat deschiderea orașului Wuhan, ceea ce înseamnă că Wuhan a învins virusul. Mulți străini care sunt închiși aici se pot întoarce acasă și îşi pot revedea familiile. Însă autoritățile încă mai controlează ieșirea oamenilor din oraș, pentru că epidemia nu s-a încheiat complet. Cheia înfrângerii epidemiei stă în dorința oamenilor de a se uni și a se ajuta reciproc. Tocmai de asta vreau să le mulțumesc tuturor oamenilor din mediul sanitar. Au fost excepționali!”

Mijlocașul Lu Yuefeng a fost adus în România de CFR Cluj, în 2017, dar nu a jucat în Gruia, ci doar la formații din Liga a 3-a și a 2-a, fiind împrumutat de cei de la CFR. Pentru că nu a mai putut reveni în România, acum este acasă, la Wuhan, de unde încă nu poate pleca.

Vizualizări: 1,169

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: