LPF nu mai vrea echipe fără stadion în Liga I

LPF  a solicitat recent schimbarea  procedurii de licenţiere pentru echipele care doresc să promoveze în prima ligă. Liga încearcă prin înăsprirea licenţierii să împiedice echipele modeste să mai promoveze din Liga 2.

Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Gino Iorgulescu, a anunţat marţi, într-o conferinţă de presă, că va cere Federaţiei Române de Fotbal să facă un nou dosar de licenţiere pentru promovarea din Liga 2 în Liga I. LPF vrea condiţii mult mai dure de licenţiere, dorind, în acest mod, să nu mai apară în Liga 1 echipa care să nu aibă stadioane cu condiţii de primă ligă.

E un atac indirect împotriva unor formaţii ca Academica Clinceni, Sportul Snagov şi Chindia Târgovişte, care nu au stadioane şi condiţii să joace în Liga 1. "Afectează promovarea cluburilor mici în Liga 1, pentru că aceste cluburi nu au stadioane şi condiţii pentru a juca în Liga 1. Din acest punct de vedere, suntem în discuţii cu FRF să facem nişte schimbări, pentru că nu le mai putem acorda graţiere să joace un an în altă parte, în alte localităţi unde găsesc stadion omologat. Nu se mai poate face ceva acum, ci trebuie anunţat cu un an înainte. Aşa nu se mai poate, pentru că ne trezim că intră în Liga 1 echipe ca... Hermannstadt, care a primit perioadă de graţiere să joace în altă parte, fiindcă nu are stadion şi şi-l renova pe cel propriu până la finalul anului, şi nici acum nu joacă pe propriul stadion. Ne gândim ca, pe viitor, cele care nu îndeplinesc condiţiile de licenţiere să nu promoveze", e de părere Gino Iorgulescu. În acest moment, în Liga 2, cu opt etape înainte de finalul sezonului, lider este Academica Clinceni, cu 70 de puncte, iar pe locul 2 se află Chindia, cu 66 de puncte. Pe locul 3, de baraj, e Universitatea Cluj (63 pct.), urmată îndeaproape de Sportul Snagov (60) şi Petrolul Ploieşti (59).  Clinceniul şi Snagovului sunt din Ilfov, nu au condiţii de Liga 1 şi nici suporteri, în timp ce Chindia nu are stadion.

Dacă s-ar schimba criteriile de licenţiere, s-ar putea ca anii următori să promoveze din Liga a 2-a echipe de pe locurile 5 -6 care au stadioane corespunzătoare.  Deşi e aflată acum la retrogradare, Pandurii ar îndeplini acest criteriu. Mai rămâne să aibă parte şi de finanţare pentru a avea o echipă cu care să poată promova.

Vizualizări: 531

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: