Lucrări de reabilitare demarate la unităţile şcolare din Negomir

Elevii şi preşcolarii din comuna Negomir nu vor îngheţa de frig iarna aceasta. Administraţia locală a avut grijă să alimenteze din timp unităţile şcolare cu lemne pentru încălzirea unităţilor de învăţământ. Mai mult decât atât, acolo unde a fost nevoie au fost alocate fonduri de la bugetul local şi pentru anveloparea clădirilor, astfel încât elevii să studieze în condiţii optime. Este şi cazul Şcolii Generale nr.1 Negomir, acolo unde în prezent se realizează lucrări izolaţie exterioare.

Administraţia locală din Negomir a alocat suma de 130 mii lei pentru realizarea lucrărilor de reabilitare la Şcoala Generală nr.1, astfel încât elevii şi preşcolarii de la grădiniţă să studieze în cele mai bune condiţii în sezonul rece. Unitatea a fost igienizată înainte de începerea anului şcolar, iar în prezent se lucrează de zor la efectuarea izolaţiei exterioare a clădirii. “Şcolile sunt aprovizionate. Aveam ceva probleme la Şcoala Generală nr.1 Negomir. Erau ceva probleme pe partea de exterior. Şcoala nu a mai fost reabilitată de foarte mult timp, erau probleme cu căldura. Se lucrează la izolarea termică pe exterior. Am făcut igienizare totală în interior. În cel mult două săptămâni se vor termina lucrările şi va deveni una dintre şcolile care are toate condiţiile. Şcoala este de I-VIII. La nivelul localităţii noastre avem peste 550 de copii”, a spus Ion Gruescu, primarul comunei Negomir.

Sălile de clasă ale şcolii sunt în prezent încălzite cu ajutorul sobelor de teracotă, pentru care s-a făcut deja alimentarea cu combustibil solid. Administraţia locală şi-a propus ca anul viitor să achiziţioneze şi la această unitate o centrală termică, la fel ca la restul şcolilor de pe raza comunei. “Urmează ca la anul să montăm şi acolo centrală. E ultima şcoală în care trebuie să montăm centrală, în celelalte avem. Au apă curentă şi tot ce trebuie. Centralele de la şcoli sunt cu gazeificare şi nu merg decât cu lemn uscat. Noi folosim lemnele de anul trecut, pentru că trebuie să fie foarte uscate. Cele pe care le-am achiziţionat anul acesta vor fi folosite anul viitor”, a precizat primarul din Negomir.

Administraţia locală urmează să semneze şi contractul pentru modernizarea Şcolii Gimnaziale din satul Raci.

Vizualizări: 148

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: