Echipă de medici din Republica Moldova aşteptată la Spitalul Novaci

O echipă de medici din Republica Moldova se va alătura colectivului de la Spitalul Novaci în jurul datei de 1 noiembrie. Este vorba despre tineri specialişti în Chirurgie, Ortopedie, Ginecologie şi Anestezie. Potrivit conducerii spitalului, la ora actuală ar mai fi nevoie de aproximativ 20 de medici, asistenţi şi infirmiere. Managerul Emil Grigore spune că va completa numărul de personal imediat după ce spitalul va fi acreditat. 

Mai mulţi medici din Republica Moldova vor lucra în cadrul Spitalului Novaci începând cu luna noiembrie. Tratativele dintre conducerea spitalului şi specialiştii de peste hotare au fost intermediate de un medic care şi-a desfăşurat activitatea la Novaci. „Suntem în tratative cu nişte medici din Republica Moldova, specialişti pe Chirurgie, Ginecologie, Ortopedie şi Anestezie. Demersurile au fost iniţiate de medicul Valeriu Bogdan care a lucrat în cadrul Spitalului Novaci şi vrea să revină aici cu o echipă tânără. Îi aşteptăm în jurul datei de 1 noiembrie. Le vom pune la dispoziţie locuinţe. Obştile mi-au oferit trei apartamente cu titlu gratuit pentru medicii care vor veni. De asemenea, aceştia au şi posibilitatea de a servi masa la cantina spitalului contra cost, la preţul de 7 lei/zi”, a declarat Emil Grigore, managerul Spitalului Novaci.

În momentul de faţă, în cadrul Spitalului Novaci îşi desfăşoară activitatea 22 de medici. „Efectivul Spitalului Novaci este de 131 de angajaţi, din care 22 sunt medici. La ora actuală, mi-ar mai trebui cel puţin 6 medici, 8 asistente şi 4 infirmiere. După acreditare vom face demersuri pentru a scoate la concurs mai multe posturi”, a mai precizat Emil Grigore. Totodată, managerul spitalului intenţionează să scoată la concurs şi posturile de şefi de secţii, care în momentul de faţă sunt ocupate de medici cu delegaţie. Spitalul Novaci este programat pentru acreditare la sfârşitul lunii viitoare.

Vizualizări: 168

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: