Lucrări întârziate. Ministrul Transporturilor, în Gorj

Ministrul Transporturilor, Lucian Şova, şi directorul Companiei de Drumuri, Narcis Neaga, ar putea ajunge în Gorj la începutul acestei luni. Potrivit unor surse oficiale, cei doi vor să vadă care este stadiul lucrărilor la varianta ocolitoare a municipiului Târgu Jiu şi a investiţiei de pe Defileul Jiului.

Contractul cu compania italiană care a demarat lucrările la centură a fost reziliat, iar CNAIR trebuie să organizeze o altă licitaţie. Aceasta va avea loc abia în primăvara anului viitor, potrivit unor surse din cadrul Companiei de Drumuri. În această perioadă se pregăteşte documentaţia necesară pentru ca restul de lucrări să fie scos la licitaţie. Stadiul lucrărilor este aproape 40% pe varianta de ocolire a oraşului Târgu Jiu, un drum de 20 de kilometri.

Oficialul Guvernului vrea să vadă şi cum se prezintă lucrările din Defileul Jiului, tronson de drum ce trebuia să fie inaugurat de aproape doi ani. Încă nu a fost recepţionată decât porţiunea din Drumul Naţional 66 de la Rovinari la Bumbeşti-Jiu. Din contract a fost scoasă parcarea din apropierea Mânăstirii Lainici şi un pod peste Jiu. Şi acestea vor fi licitate tot în primăvara anului viitor. (M.M.)

Vizualizări: 1,158

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: