Lucrările la after school-ul din Cîlnic, în linie dreaptă

Copiii din comuna gorjeană Cîlnic vor putea fi găzduiţi în primul centru after school din localitate începând din toamna anului viitor. Lucrările sunt în plină desfăşurare, urmând să fie încheiate în primăvara anului viitor. Totodată, va demara şi execuţia la noul dispensar cu centru de permanenţă.

Lucrările de construcţie a centrului after school sunt realizate de o firmă din judeţul Dolj, stabilită prin licitaţie. Unitatea este construită pe terenul de lângă Primăria Cîlnic. Muncitorii au executat fundaţia clădirii şi vor lucra atât timp cât vremea le va permite, spun autorităţile locale. „La centrul after school s-a realizat fundaţia, elevaţia şi radierul. De luni, muncitorii au început zidăria. Lucrările vor fi încheiate în primăvară. Termenul de punere în funcţiune este la anul, în toamnă, dar până atunci va trebui să obţinem avizele necesare. De aceea lucrările trebuie finalizate mai devreme”, a declarat Dumiru Vulpe, primarul comunei Cîlnic.

Proiectul este finanţat din fonduri europene, prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală. Valoarea investiţiei este de 500.000 de euro. Clădirea va fi compusă din parter, etaj şi mansardă. De asemenea, unitatea va dispune şi de un lift. Copiii îşi vor putea face temele sub îndrumarea unor dascăli, vor primi hrană şi vor avea program de somn. Centrul va fi dotat cu paturi, sală de mese, sală de joacă şi de studiu.

Primarul Dumitru Vulpe spune că o altă investiţie importantă a fost demarată în comună. „Lucrările la dispensarul medical vor fi realizate de o firmă din Gorj. Proiectul are o valoare de 2 milioane lei. Este o investiţie finanţată prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, iar termenul de execuţie este de 3 ani”, a spus primarul comunei Cîlnic. În noul dispensar va funcţiona şi un cabinet stomatologic.

Vizualizări: 2,218

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: