Lucrările la bazinul acoperit încep în martie 2020

Complexul Sportiv Municipal din Târgu Jiu, care include Stadionul Municipal și Sala Sporturilor, precum și terenurile de antrenamente ale echipei Pandurii, va beneficia de anul viitor și de un bazin de înot acoperit și încălzit. După ultimele discuții de la Ministerul Dezvoltării, primarul Marcel Romanescu a anunțat că lucrările vor fi demarate în luna martie a anului viitor.

Fostul Ștrand Municipal, care a funcționat zeci de ani în spatele Stadionului Municipal, va fi refăcut la solicitarea Primăriei Târgu Jiu de către Compania Națională de Investiții, cu bani de la Ministerul Dezvoltării.

Primarul Marcel Romanescu a precizat că documentele pentru amenajarea noului bazin acoperit din Târgu Jiu se află la Ministerul Dezvoltării pentru avizare. „Suntem pe ultima sută de metri pentru emiterea ordinului de ministru în privinţa bazinului acoperit de la stadion. Deja se află la minister, nu se mai află la Compania Națională de Investiții, documentele necesare pentru emiterea ordinului ministrului pentru bazinul acoperit de la Târgu Jiu. Cred, în condițiile în care se finalizează toate numirile de la nivelul ministerului, ca până la finalul anului, domnul ministru să emită ordinul prin care se alocă suma necesară realizării acestui bazin care se va construi în spatele stadionului”, a precizat edilul, menţionând că pe acelaşi circuit se mai află documentele pentru construirea bazei sportive de la Debarcader: „Pe circuit, în acest moment, mai sunt mici clarificări, dar nu legate de Univesrsitatea Constantin Brâncuși, ci de alte entități unde se vor realiza acele terenuri de sport multifuncționale. Vorbim de două investiții imediate pe care Ministerul Dezvoltării le va demara.  Este clar că aici discutăm deja de începerea lucrărilor, undeva la 1 martie, odată cu trecerea perioadei de iarnă”.

Târgu Jiul avea nevoie de un astfel de bazin de mai mult timp, fostul ştrand fiind în paragină de mai mulţi ani. Acesta a aparţinut MTS şi s-a aflat în administrarea clubului Pandurii Târgu Jiu, dar a fost cedat către primărie în anul 2017 pentru renovare sau modernizare.

Vizualizări: 1,461

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: