Primarul din Slivileşti se plânge de salariu

Sorin Bucurescu, primarul comunei Slivileşti, vrea bani mai mulţi de la stat. Bucurescu spune că are printre cele mai mici salarii din administraţia publică locală, în timp ce alţi colegi de-ai săi câştigă cu câteva mii de lei în plus. Primarul e convins că legea este nedreaptă câtă vreme permite unora salarii mai mari, motiv pentru care a cerut în instanţă o leafă mai consistentă.

Primarul Sorin Bucurescu câştigă lunar 3.100 de lei. Mult prea puţin, spune edilul, dând exemplul altor primari din judeţ cu salarii de circa 5.000 de lei. „Acum am auzit şi eu că sunt primari în judeţul Gorj, eu nu mă feresc şi vă spun că am 3.100 de lei salariul, iar colegii mei de la Văgiuleşti, de la Samarineşti şi de la comunele învecinate au 4.500 de lei. Nu ştiu de unde aceste diferenţe. Unii au sporuri, alţii şi-au dat dispoziţii singuri, eu n-am făcut aşa ceva. Eu am fost corect, a venit Curtea de Conturi şi ce a zis aia am făcut, ba mai mult la fel am procedat şi cu salariaţii”, a declarat primarul Sorin Bucurescu.

Şocat de leafa bibliotecarei din Motru

Edilul spune că a rămas surprins când a văzut cât câştigă bibliotecara din Motru. „Până la urmă nu se poate. Când am văzut la Motru că bibliotecarul ia 7.000 lei, eu n-am nici 3.100. Unele localităţi sunt de gradul II, dar altele nu sunt nici măcar de gradul II şi au 4.500-5.000 lei. Nu mi se pare normal că tot atât muncesc şi ei şi eu, ca să nu spun că am localitatea cu două sate mai mare, cu trei biserici mai multe, cu trei şcoli mai multe”, a mai declarat Bucurescu. Acum, primarul este decis să aştepte decizia instanţei de judecată. „Acum vedem ce zice instanţa, eu am vrut să fac totul legal. Nici Curtea de Conturi nu este corectă, dacă ar fi un organ al statului corect ar aplica aceleaşi măsuri la toţi primarii, de aia sunt şi intrigile astea între noi şi aceste diferenţe”, a declarat Sorin Bucurescu, primarul comunei Slivileşti. 

Vizualizări: 2,086

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: