Romanescu: Primeam banii de stadion dacă nu eram sub culoarea PNL

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, acuză guvernul că nu alocă fondurile necesare finalizării stadionului din localitate, din cauză că este el liberal. Compania Naţională de Investiţii a calculat că ar mai fi nevoie de cinci milioane de euro pentru conectarea stadionului la utilităţi şi pentru amenajarea exterioară. Este deja un an de când stadionul stă în nelucrare şi deja nu mai este mult până se intră în iarnă.

Reporter: Nici în această săptămână guvernul nu a alocat bani pentru finalizarea stadionului.

Marcel Romanescu: Din păcate, nu. Sperăm ca după această rectificare să primim aceste sume. Eu sunt extrem de dezamăgit, pentru că promisiunile sunt multe, sprijinul pe care ar trebui să ni-l ofere autorităţile judeţene şi parlamentarii văd că nu prea vine. Aşteptăm!

Rep.: Credeţi că această amânare are vreo conotaţie politică?

M.R.: Sunt convins că, dacă nu eram sub culoarea Partidului Naţional Liberal, primeam banii demult. Dar, nu eu sunt dezavantajat în primul rând, ci cetăţenii care aşteaptă să folosească acest stadion, să participe la competiţiile care s-ar putea organiza în această incintă.

Rep.: Mai este timp pentru finalizarea stadionului în acest an?

M.R.: Depinde cum va evolua vremea în perioada următoare. Timp ar mai fi, ţinând cont că lucrările care mai sunt de făcut au un termen de execuţie de cel puţin două luni, suntem la limită.

Rep.: În caz contrar, va trebui din nou să suportaţi cheltuielile de întreţinere pe perioada de iarnă?

M.R.: Nu, nu ştiu dacă vom mai plăti. Există şi posibilitatea ca municipalitatea să nu mai plătească pentru întreţinerea stadionului atâta timp cât cei care erau abilitaţi să realizeze infrastructura nu au realizat-o. Vom vedea...

Rep.: Chiar cu riscul de a se degrada ceea ce s-a făcut până acum?

M.R.: Clădirea în momentul de faţă nu este a Primăriei Târgu Jiu. Este a Companiei Naţionale de Investiţii. Cel care o are în momentul de faţă în proprietate trebuie să se ocupe şi de întreţinerea clădirii.

Vizualizări: 780

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: