Pecingină (PNL): Cine umflă ALDE, are şi acul

Vicepreşedintele PNL Gorj, Gheorghe Pecingină, a spus într-un interviu la Radio Accent că ALDE este un balon umflat, dar că este o chestiune de timp până când va fi dezumflat. Pecingină nu crede că Ion Iordache va aduce un plus ALDE Gorj, pentru că va fi o sursă de scandal. Liberalul mai spune că primarii nu pleacă de la un partid mare la unul mai mic, chiar dacă lasă uneori să se înţeleagă asta, pentru că au nişte interese de moment.

Reporter: ALDE şi-a propus să bată PNL în Gorj, cum vedeţi asta?

Gheorghe Pecingină: ALDE e un balon umflat, dar cine îl umflă are şi acul. O să vedeţi cât de curând dezumflat acest balon.

Rep.: A fost revigorat ALDE Gorj prin aducerea lui Ion Iordache?

G.P.: Acolo unde este Iordache este scandal. Iordache este un tip cu o personalitate puternică şi nu acceptă altă opinie. Cei care se vor duce acolo, dacă au personalitate, la un moment dat vor intra în conflict cu el. Asta vă spun cu certitudine. Am ca zonă de responsabilitate din partea PNL zona de minerit, fostul colegiu 4. L-am avut ca element de studiu şi pe domnul Iordache. Întrebi în stânga, în dreapta, oameni care au lucrat cu el, oameni care lucrează cu el. Ion Iordache nu acceptă locul al doilea.

Rep.: Ce rol va avea primarul din Rovinari, un tânăr de perspectivă, care trage pentru oraş?

G.P.: Este finul domnului Iordache. Ce să vă spun mai mult? Cum e Adrian Tudor finul lui Florin Cârciumaru. Finul cu naşul trag la aceeaşi căruţă, e foarte bine, foarte frumos, dacă vreţi chiar ortodox.

Rep.: Presa speculează că primarii liberali apropiaţi de fostul vicepreşedinte liberal Puiu Diaconescu vor pleca la ALDE.

G.P.: Foarte mulţi sunt apropiaţi de domnul Puiu Diaconescu şi foarte mulţi liberali îl mai vizitează acasă la dânsul. Dar, nu cred că vor pleca. Au experienţă politică, ştiu ce să declare, nu vă lăsaţi duşi în eroare de declaraţiile care se fac acum.

Rep.: Şi dacă totuşi vor face pasul?

G.P.: Foarte bine, eu nu sunt un om care să critice. Fiecare merge acolo unde este mai bine şi unde consideră că poate să îşi pună în aplicare politica. Nu proiectele, că asta este o vrăjeală pe care o spun primarii, că pleacă la un partid pentru proiecte. Să spună adevărul, că nu se simt confortabil acolo unde sunt şi că vor să meargă în altă parte unde au un cuvânt de spus şi unde pot să îşi pună pe listă ce vor ei. Eu vă spun că de la Partidul Naţional Liberal nu va pleca nimeni. Nimeni! Nu avem mulţi primari, avem 20, dar sunt primari serioşi, care au dus bătălii grele. Din nefericire, e greu în opoziţie. Eu mă uit la PSD, ce greu e şi la PSD. Le tot promite preşedintele de Consiliu Judeţean rectificarea de buget. Nu au bani. Nu se poate ţine de cuvânt. Unde să se ducă primarii. La sărăcie?

Vizualizări: 488

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: