luju.ro: Tentativa de asasinare a presedintei Asociatiei Magistratilor din Romania

Tentativa de asasinare a presedintei Asociatiei Magistratilor din Romania, judecatoarea Gabriela Baltag, de la Sectia civila a Tribunalului Neamt, si a sotului acesteia, judecatorul Vasile Baltag, seful Sectiei penale a Tribunalului Iasi. O mana criminala a taiat furtunurile de presiune de la franele autoturismului celor doi magistrati, cu scopul evident ca acestia sa fie victimele unui accident rutier, care s-ar fi putut solda chiar si cu decesul sotilor Baltag. Vandalizarea masinii a fost observata luni dimineata, 31 martie 2014, cand Gabriela si Vasile Baltag se pregateau sa isi duca copilul la scoala. Din fericire pentru cei doi judecatori, in momentul in care masina, o Skoda Octavia 2, a fost pornita, avaria a fost semnalata de becurile de avertizare de pe bord, astfel incat cei doi judecatori si-au dat seama ca este ceva in neregula la autoturism, astfel ca nu au mai plecat.

Gabriela si Vasile Baltag au sunat de urgenta la 112, la fata locului deplasandu-se echipaje de Politie, care au declansat cercetarile. Politistii au confirmat avariile existente la masina, stabilind ca au fost taiat atat furtunul de presiune de la roata dreapta-fata, cat si furtunul de presiune de la roata stanga-fata. Anchetatorii au cerut imaginile de la camerele video existente la magazinele din apropiere pentru a-i identifica pe cei care au "umblat" la masina judecatorilor.

Inca nu se cunoaste care dintre cei doi judecatori a fost vizat de acest atentat, dar incidentul a provocat deja indignare in sistem. Se asteapta, in aceste conditii, ca magistratii din intreaga tara sa ia masuri radicale pentru protejarea vietilor lor, mai ales ca nu este prima data cand un judecator este tinta unei tentative de omor.

Detalii pe www.luju.ro

Vizualizări: 145

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: