Lumea arde în foc şi Ponta se piaptănă…

Lumea din jurul nostru se întoarce cu fundul în sus, iar noi ne scărpinăm la ceafă. Duminică sunt alegeri în Grecia şi, în urma lor, cel mai probabil Grecia zboară din zona euro. Spania a cerut oficial ajutorul UE, e la pământ! Italia încă se laudă că nu are nevoie de ajutor... În fine, trăim vremuri foarte tulburi. Ne apropiem cu paşi repezi de o posibilă catastrofă. Iar întâlnirea cu pricina s-ar putea să fie o întâlnire în care să se ia decizii dramatice la nivel de UE.

Iar politicienii români se ceartă  pe cine să meargă la Bruxelles, de parcă ar fi o excursie gratuită în Honolulu! Dat fiind că Băsescu are clar mult mai multă experienţă în domeniul acesta şi nici nu pare dispus să renunţe la ceva ce i se cuvine conform nu ştiu cărui articol din nu ştiu care lege ar fi bine să meargă el. Să se termine tot scandalul din care nu are nimeni de câştigat şi în urma căruia o să ne facem, pentru a câta oară, de ruşine!

Până acum tot preşedintele se ducea şi nu l-am auzit pe Ponta sărind în apărarea premierului, dacă tot crede că acest atribut de reprezentativitate nu-i aparţine  preşedintelui. Premierul ar trebui să-şi dea seama că nu e loc de plimbat acum  şi nici de învăţat. Nu poţi să pretinzi  în aceste vremuri că trebuie să capeţi experienţă pe seama unei întâlniri atât de importante. N-am nici o speranţă că va înţelege, pentru că mai important decât interesul României este interesul Consiliului de la Grivco, ale cărui hotărâri trebuie să le ducă la bun sfârşit.

Toată lumea se ceartă pe biletul de avion, dar nimeni nu spune nimic despre ce poziţia României, nimic despre posibilele decizii, despre evoluţia şi adaptarea României ulterior întâlnirii! Doar circul de doi lei pornit de Ponta!  Nu înţeleg de ce trebuie iar să fim galerie când, într-o ţară normală, poporul nici n-ar fi trebui să participe la astfel de dezbateri, parlamentul ar fi trebuit să aibă alte priorităţi, iar Curtea Constituţională ar fi trebuit să se aplece asupra unor legi  care să facă funcţională societatea românească încremenită în scandaluri de doi bani.

Dacă se va dovedi că Ponta a minţit când a anunţat că a fost invitat la Bruxelles, specialiştii susţin că acest lucru nu ar fi fost posibil deoarece invitaţiile vin abia cu o zi-două înainte de summit, şi dacă se va dovedi că Ponta a confundat invitaţia cu programul de lucru al instituţiei europene, premierul ar trebui să-şi dea palme public pentru că greşeala ar fi impardonabilă pentru un şef de guvern, chiar dintr-o ţară bananieră cum cred că am ajuns deja. Altfel copilul ăsta obraznic care cum a ajuns şef şi-a luat maşinuţă electrică şi vrea să meargă pe la Bruxelles o să-şi dorească din ce în ce mai multe jucării şi trăim vremuri grele…

Vizualizări: 130

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: