Lumea fără resurse naturale, ca agenda fără pix

Din păcate pentru noi, dar și pentru natură, observăm pe zi ce trece că resursele naturale se pierd din ce în ce mai mult. Resursele epuizabile sunt lemnul, petrolul , carbunii , fierul , gazul metan , mercurul, apa, dar și pielea. Pentru a le proteja, am putea să nu mai defrișăm păduri, să fim mai atenți la consumul de apă, iar în ceea ce privește pielea, am putea să ne gândim la pielea regenerată.

Cum putem contribui la protejarea mediului

Pe vremuri, oamenii nu făceau un exces din resursele de care dispuneau. Ei se limitau la cât aveau nevoie. Dacă era necesar doar un animal pentru a se hrăni, doar atât vânau. Cu timpul, oamenii au început să se folosească din ce în ce mai mult de resurse, fără să-și dea seama că ele se diminuează pe zi ce trece.

Dacă am sta să analizăm o zi obișnuită din viața noastră, am observa că risipim foarte multe lucruri, de la apă și până la mâncare sau hârtie. Mai îngrijorător este faptul că pe cât de mult risipim, pe atât de mult poluăm. Un exemplu în acest sens este uleiul aruncat în apă. Știați că 1 litru de ulei afectează 1.000.000 de litri de apă?

Din fericire pentru natură, dar și pentru urmașii noștri, există soluții pentru a nu pierde resursele: reciclarea, evitarea poluării, limitarea tăierii copacilor, utilizarea coșurilor speciale pentru fabrici, combinate și uzine, pielea regenerată.

În ceea ce privește reciclarea, putem face un pas spre protejarea mediului înconjurător prin a recicla hârtia pe care nu o mai folosim. Mai mult decât atât, putem încuraja reciclarea și prin achiziționarea de produse realizate prin acest proces.

De asemenea, protejarea mediului înconjurător implică și protejarea animalelor. Odată cu evoluția modei, fabricarea pieselor vestimentare și a accesoriilor din piele a devenit din ce în ce mai abordată. Am putea spune că este un lucru îngrijorător dacă nu am fi știut că există metoda pielii regenerate care conduce la reducerea numărului de animale sacrificate.

Cum este folosită pielea acum

Pielea regenerată este realizată din resturi de piele naturale, ce sunt lipite cu ajutorul unui adeziv puternic pentru a crea același aspect în totalitate. Desigur, această tehnică este utilizată numai pentru acele bucăți din piele ce necesită recondiționare, mai ales dacă au fost utilizate ceva ani de zile.

Oamenii au început să se gândească destul de mult la natură și la resursele care sunt limitate iar asta este o veste bună pentru țara noastră. Produsele din piele regenerată sunt deja cunoscute astăzi la noi, printre acestea numărându-se gențile, încălțamintea, dar și portofelele sau agendele.

Făcând o comparație între trecut și prezent, putem observa cu ușurință că și astăzi se practică producerea accesoriilor din piele, dar de data aceasta din piele regenerată. Așa s-a întâmplat și în cazul Atelierelor Unika. Pentru că natura este importantă, iar sustenabilitatea aproape că a devenit un trend în zilele noastre, aceștia s-au gândit că producerea agendelor din piele regenerată ar putea contribui la diminuarea efectelor negative asupra naturii. Un exemplu de astfel de agendă este Agenda Tyrol. Aceasta are o copertă flexibilă realizată manual, din piele regenerată, cu suport dublu de pix care are rol de închidere a coperții. Putem spune că această agendă are suport dublu de pix pentru a nu-i lipsi instrumentul necesar scrierii, așa cum ar putea lipsi natura lumii.

Credem că Atelierele Unika sunt un exemplu bun de urmat în ceea ce privește protejarea naturii. Dacă industria ar merge în această direcție, nu am mai fi îngrijorați de faptul că lumea ar putea rămâne fără resurse naturale în timp.

Vizualizări: 3,161

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: