Luminița Popescu, în scandalul celor opt profesori dați afară: N-a fost o concediere!

Rectorul Universității „Constantin Brâncuși”, din Târgu Jiu, a făcut primele declarații publice după scandalul celor opt profesori cărora le-au fost încetate contractele, săptămâna trecută. Luminița Popescu a ținut să sublinieze că nu este vorba de concedieri, ci de încetări de drept ale contractelor pentru că profesorii au îndeplinit condițiile de pensionare. Îi invită, totuși, pe aceștia să se implice în proiectele universității.


„În conformitate cu legea, rectorul sau ordonatorul de credite este responsabil de veniturile instituției, este responsabil de modul în care se alocă resursele financiare către cele mai performante departamente din universitate, este responsabil de tot ce înseamnă cheltuirea fondurilor universității. Dacă eu sunt responsabilă, trebuie să am și dreptul de a decide în limitele legii, lucru pe care l-am exercitat”, a declarat Luminița Popescu, rectorul UCB, într-o emisiune la 1 Plus TV.

Rectorul UCB nu a vrut să comenteze prea mult pe marginea acestui subiect, dar a ținut să sublinieze faptul că profesorii cu pricina nu au fost concediați. „N-a fost o concediere. A fost o încetare de drept fiind îndeplinite cumulativ condițiile de pensionare, vârsta standard de 65 de ani și stagiul minim de cotizare complet. N-am să vorbesc nici despre domnul Gorun, nici despre ceilalți colegi ai mei. Se cuvine să le mulțumesc încă o dată tuturor pentru tot ce au făcut pentru Universitatea “Constantin Brâncuși”, atâta vreme cât au fost cadre didactice. Îi invit să rămână membri activi ai comunității noastre și îi asigur de tot respectul meu”, a mai declarat Luminița Popescu.

Printre cei opt, se află și fostul președinte al Senatului UCB, Adrian Gorun. De altfel, secretarul Senatului universității, Virgil Popovici, a comentat la o televiziune locală înlăturarea celor opt profesori și a declarat că încetarea contractelor nu a fost legală.

Pentru afirmațiile sale, a fost “taxat” de Luminița Popescu: „Domnul Popovici nu este purtătorul de cuvânt al universității, nu este purtătorul de cuvânt al Senatului. Nu a fost desemnat să exprime în spațiul public un punct de vedere și n-am să comentez ce spune domnul Popovici”.

Adrian Gorun a declarat, pentru Pandurul, că va contesta decizia de încetare a contractului de muncă, o decizie catalogată de acesta drept „abuzivă”.

Vizualizări: 5,857

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: