Luna aprilie aduce echilibrarea salariilor din CE Oltenia

Nu toţi salariaţii CE Oltenia vor beneficia de creşteri salariale din luna aprilie, spune Ion Răuţ, directorul de Resurse Umane din cadrul complexului. Majorarea se va face numai pentru echilibrarea salariilor muncitorilor care prestează acelaşi tip de activitate. Sindicaliştii sunt de părere că decizia administraţiei va crea nemulţumiri în rândul muncitorilor şi că va trebui să taie din lefurile unora pentru a creşte salariile la alţii.

Conducerea CE Oltenia spune că, aşa cum s-a procedat anul trecut cu efectuarea acelei corecţii la salariile personalului TESA, aşa se va proceda şi anul acesta, însă în sensul creşterii salariilor la personalul din zona productivă, acolo unde sunt discrepanţe în rândul salariaţilor care prestează acelaşi tip de activitate. Creşterile salariale se vor baza pe sumele rămase din diferenţele salariale cumulate în urma procesul de reorganizare al personalului TESA. „După această reorganizare se estimează că vor fi nişte resurse în fondul de salarii pe care noi le-am dori îndreptate către zona productivă, mai ales în sensul corectării unora dintre deficienţele salarizării, aşa cum noi am moştenit-o în octombrie 2012. Va trebui ca o parte din aceste resurse să le direcţionăm către zona muncitorilor şi să reuşim să corectăm ceea ce este în neregulă. Ştim foarte bine că oameni cu aceleaşi atribuţii de serviciu sunt plătiţi diferit. Pe modelul de la TESA, în viitor, nu putem să neglijăm şi o asemenea variantă, până la urmă, o asemenea necesitate”, a declarat Ion Răuţ, directorul Departamentului Resurse Umane în cadrul CE Oltenia. Acesta a precizat că nu s-au făcut deocamdată calculele pentru a vedea ce sume rămân la buget din redistribuirea personalului TESA.

Pârvulescu: E abureală!

De cealaltă parte, sindicaliştii din Federaţia Naţională Mine Energie (FNME) spun că diferenţele de salarizare la personalul cu aceleaşi atribuţii s-ar putea să fie cam mari şi nu ar putea fi suportate de complex. „Ca să facă o echivalare în sus, dau exemplu fosta SNLO cu fostul Complex Energetic Rovinari pe parte minieră, nu are de unde domnul Răuţ să aibă atâţia bani pentru că e diferenţă de 7-8 procente între categorii de salariaţi. Eventual dacă taie de la unii şi pune la alţii, cum fac dânşii, pot să le echilibreze, altfel n-au cum. E abureală. Cred că este tot ceea ce a fost până acum, tot o salarizare pompieristică, cum de altfel domnul Răuţ a făcut de un an de zile”, a declarat Dumitru Pârvulescu, vicepreşedintele FNME.

Iniţiatorul SMEO, Ion Ruşeţ, spune că administraţia CE Oltenia ar trebui să decidă împreună cu sindicatele cum vor fi făcute aceste majorări salariale. “Şi noi aşteptăm majorări de salarii. Administraţia va trebui să aibă un dialog cu noi, cu toate organizaţiile sindicale, să găsim o formulă echilibrată şi să nu fie discriminatorie”, a declarat Ion Ruşeţ, consilier juridic în cadrul CEO. 

Vizualizări: 165

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: