Luna martie găseşte Gorjul fără buget pe 2013

Judeţului Gorj i-au fost alocate fonduri suficiente pentru a permite reîntregirea salariilor, dar nu şi pentru investiţii. Preşedintele Ion Călinoiu anunţă un buget pentru anul 2013 mai mare decât cel de anul trecut, fără a preciza care este suma exactă ce va fi repartizată primăriilor şi instituţiilor subordonate.

Consiliul Judeţean Gorj nu a aprobat bugetul pe 2013, deşi am intrat în a treia lună a anului în curs. Cu toate acestea, Ion Călinoiu dă asigurări că judeţului nostru i-au fost alocaţi mai mulţi bani decât anul trecut, fără a preciza ce sume urmează a fi repartizate primăriilor şi instituţiilor subordonate Consiliului Judeţean.

În cadrul unei conferinţe de presă, acesta a precizat că sunt bani suficienţi pentru a reîntregi salariile micşorate cu 25%. Ba mai mult, spune că pentru activităţile de dezvoltare sumele ce vor fi repartizate sunt cu 5-15 procente mai mari decât anul trecut.

Fără investiţii noi în 2013

Şeful judeţului a mai precizat că, în anul 2013, nu va mai fi posibilă demararea vreunei investiţii noi, iar în localităţile unde sunt multe lucrări începute se va merge pe o prioritizare a acestora. „Nu ne mai permite legea să demarăm lucrări noi până ce nu vor fi finalizate cele vechi. În localităţile unde sunt multe investiţii începute, lucrările vor continua printr-o prioritizare pentru a nu intra nici una în conservare. Cele pentru care nu vor fi fonduri suficiente în vederea continuării în acest an, vor rămâne pe lista de priorităţi a anului viitor”, a menţionat Călinoiu.

RECTIFICARE

Preşedintele Consiliului Judeţean prevede o rectificare bugetară pozitivă în vară. „Sunt convins că în vară vom avea o rectificare bugetară, care va fi pozitivă pentru Gorj”, spune Ion Călinoiu.            

BUGET

Bugetul propriu al judeţului Gorj pe anul 2012 s-a ridicat la suma de 182.317 mii lei. Acesta a fost aprobat în luna februarie, după ce a fost supus dezbaterii publice

Vizualizări: 161

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: