Lupii au atacat la Tălpăşeşti

Animalele unei familii din Tălpăşeşti au fost devorate de lup. Familia creşte animale pentru a asigura hrana zilnică a celor 13 copii pe care-i au. În urmă cu un an micuţii au ajuns la spital intoxicaţi cu monoxid de carbon iar acum o altă nenorocire s-a abătut asupra familiei. Joi spre vineri, lupul a intrat în ţarcul cu animale amenajat lângă casă şi le-a mâncat opt capre din cele 42 pe care le aveau. Florin Giugelea se teme acum pentru copiii lui că ar putea fi atacaţi de animalele sălbatice când merg la şcoală dimineaţa.

„Le ţineam aici închise de primăvara până toamna şi nu am avut probleme din astea. Ţarcul e împrejmuit cu gard de fier beton, este înalt, nu-mi dau seama cum o fi intrat la ele. Ne-a omorât 8 capete şi a rănit şi altele, iar acum sunt nevoit să le sacrific că poate mor. De şase ani de când m-am mutat aici cu soţia şi cresc animale pentru a le asigura copiilor, lapte, carne, brânză că nu sunt posibilităţi să cumpărăm şi e bine să aibă de toate pe masă dacă putem munci. Azi le găsirăm moarte ce să facem,  asta este. Trebuie să trecem şi peste necazuri”, a spus Florin Giugelea.

„Au început să coboare înspre sat“

Bărbatul susţine că de vină ar fi vânătorii din Gorj care, în loc să împuşte lupii, vânează căprioarele. „Toată ziua vin vânători în zona asta şi împuşcă căprioarele că cică sunt bătrâne şi lupii îi lasă să se înmulţească. Vedeţi dumneavoastră carnea de lup nu se mănâncă dar cea de căprioară da. Lupii atacă şi căprioarele dar nimeni nu ia nicio măsură. Urlă lupii toată noaptea prin pădure. Cred că nu mai au nici ce să mănânce de au început să coboare înspre sat”.

Florin Giugelea se teme pentru siguranţa copiilor care pleacă în fiecare dimineaţă la şcoală sau la grădiniţă în sat şi merg câţiva kilometri pe câmp. „Din moment ce a venit o dată lupul şi a găsit pradă o să mai coboare din pădure. Chiar dacă eu am mutat caprele în alt loc unde să nu poată intra mi-e teamă pentru copii. Noi avem casa mai izolată, mai în câmp, iar ei sunt la grădiniţă, la şcoală şi în fiecare zi străbat câmpurile astea pe jos singuri ca să ajungă în sat la şcoală. Eu nu mă pot duce cu ei că am şi eu serviciu, soţia trebuie să stea cu cei mici, să facă mâncare şi să aibă grijă de gospodărie. Sperăm doar să nu se întâmple niciun rău şi lupul să nu mai coboare”.

Vizualizări: 116

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: