„Luptător anticorupţie”, trimis după gratii

Magistraţii gorjeni au contopit două sentinţe emise cu suspendare pe numele unui gorjean care, în ultimii ani, s-a prezentat ca fiind „luptător anticorupţie”, pedeapsa primită acum fiind una cu executare.

Nicolae Creţu a „luptat” împotriva corupţiei din judeţ şi nu numai alături de Dumitru Lăpădat, condamnat şi el în trei dosare penale pentru acelaşi gen de activitate. Prin intermediul unei organizaţii nonguvernamentale, Asociaţia „Forţa Naţională de Luptă Împotriva Abuzurilor, Nedreptăţilor şi Corupţiei din România”, desfiinţată tot în baza deciziilor judecătoreşti, cei doi au încasat de la zeci de persoane credule diverse sume de bani în schimbul promisiunilor că vor fi ajutate pentru a câştiga în instanţă diverse probleme.

Condamnările cu suspendare pe care Creţu le-a primit până acum în procesele în care a fost inculpat au fost contopite de judecători într-una singură, care este cu executare. Instanţa a decis ca „luptătorul anticorupţie” să stea după gratii 4 ani şi jumătate, prin sentinţa dată de Judecătoria Târgu Jiu fiind instituită şi o interdicţie de 3 ani în baza căreia bărbatul nu poate face parte din vreo organizaţie non-guvernamentală.

Decizia judecătorilor nu este definitivă, Creţu având posibilitatea să o conteste. Până când va primi o sentinţă finală, gorjeanul continuă să „lupte” pe reţelele de socializare împotriva corupţiei, el postând pe conturile sale diverse materiale despre „abuzurile din Justiţie”.

Vizualizări: 1,600

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: