Condamnaţi după ce au minţit la instanţă

Trei gorjeni au primit pedepse cu suspendare într-un dosar în care au fost acuzaţi că au dat declaraţii mincinoase în faţa anchetatorilor în calitate de martori. Aceştia au asistat la un scandal şi, ulterior şi-au schimbat declaraţiile până au devenit inculpaţi.

Augustin Marin a primit o pedeapsă de un an de închisoare, cu un termen de supraveghere de 2 ani, instanţa interzicându-i să părăsească teritoriul României. Magistraţii au luat act şi că bărbatul nu poate presta muncă în folosul comunităţii, conform unui act din care reiese că are un handicap grav, care necesită asistent personal, certificatul prezentat la instanţă fiind permanent şi nerevizuibil.

O altă inculpată din dosar, Peliniţa Mărgel, a primit şi ea tot o condamnare de un an cu un termen de supraveghere de 2 ani, fără restricţia de a părăsi teritoriul naţional, dar cu obligaţia de a presta 60 de zile de muncă la Târgu Jiu. O pedeapsă cu executare a primit, în schimb, Liliana Marin, care a fost condamnată la 1 an de închisoare. Verdictul magistraţilor poate fi contestat, nefiind unul definitiv.

Vizualizări: 1,004

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: