Lupte:  Beşliu şi Popescu, calificaţi pentru turneele finale de juniori

Luptătorii gorjeni Alexandru Beșliu și Eduard Popescu s-au calificat în acest week-end în finala Campionatului Național și Cupei României la lupte libere pentru juniori. Calificările au avut loc la Constanţa iar cei doi sportivi legitimaţi la CSM Târgu Jiu – CS Pandurii au avut evoluţii foarte bune.

Sala Sporturilor din Constanţa a găzduit în perioada 19-21 martie, turneul de calificare pentru finala Campionatului Național și Cupa României la lupte libere pentru juniori. Cei doi luptători gorjeni, Alexandru Beșliu și Eduard Popescu, s-au calificat, de pe primul loc, la turneele finale ale Campionatului Naţional şi Cupei României pentru juniori.

După calificările la campionatele naţionale de seniori, cei doi sportivi, cu dublă legitimare CSM Târgu Jiu – CS Pandurii, Beşliu şi Popescu, s-au calificat fără probleme şi la turneele finale ale CN şi Cupei României pentru juniori. Cei doi luptători, pregătiţi de Mădălin Gorjanu şi Ştefan Tănase, au reuşit, la categoriile lor de greutate, să se califice de pe primul loc, ceea ce înseamnă că se vor înscrie, fără îndoială, la fazele finale, în cursa pentru medalii.

La Constanţa, la turneul de calificare, Alexandru Beșliu a intrat pe saltea la categoria 97 kg unde şi-a dominat adversarii fără probleme şi s-a calificat de pe primul loc. Eduard Popescu a concurat la categoria 125 kg şi s-a calificat tot de pe primul loc. În plus, Eduard Popescu şi-a luat şi revanşa în faţa celui căruia pierduse în calificările de la seniori.

Pe lângă cei doi sportivi, alţi patru luptători gorjeni, de la CS Pandurii, s-au calificat la fazele finale. Andrei Fulger (cat. 55 kg), Cătălin Borhoată şi Andrei Nişulescu(ambii la cat. 61 kg) şi Sebastian Chiciu (cat. 91 kg), au completat lista sportivilor calificaţi la turneele finale ale CN şi Cupei României.

Vizualizări: 223

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: