Luptele de la Podul Jiului, „rememorate” cu blocaje rutiere

Autorităţile judeţene şi locale au comemorat ieri cei 97 de ani scurşi de la eroicele lupte duse la Podul Jiului de populaţia din oraş în timpul primului război mondial, atunci când trupele germane au fost oprite din înaintarea lor spre inima Olteniei.

Fanfara Armonia a intonat imnul naţional, iar principalele instituţii publice au depus coroane de flori la cele două tunuri aflate pe locul în care s-au purtat luptele cu nemţii, de pe margine oamenii asistând mai mult cu indiferenţă decât cu o minimă curiozitate. Mult mai curioşi despre ce se întâmpla la locul respectiv erau şoferii care trebuiau să traverseze podul Jiului din zona Pieţei Centrale şi erau redirijaţi pe alte trasee, traficul fiind închis.

Astfel, cine a avut treabă la piaţă în acele momente a trebuit să facă un ocol până în zona de sud a municipiului, unde giratoriul şi intersecţia semaforizată din zona Kaufland – fostul Abator au fost superaglomerate, nimeni neînţelegând de unde au venit dintr-o dată atât de multe autoturisme. Sensul de mers spre centru pe strada Victoria a fost şi el unul care s-a parcurs în ritm de melc, şoferii antrenându-se astfel pentru ceea ce avea să urmeze puţin mai târziu, la prânz, în intersecţia cu sens giratoriu de la Colegiul Naţional Tudor Vladimirescu, acolo unde maşinile mai mult stau decât înaintează, fără ca vreun reprezentant al autorităţilor locale să sesizeze această problemă şi să pună în discuţie eventuala ei rezolvare.

Vizualizări: 164

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: