Care este numărul real al locurilor de muncă disponibile în Gorj

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă a raportat marţi dimineaţă un număr de 11.897 locuri de muncă disponibile la nivel naţional, din care 137 la Gorj. Pe site-ul Agenţiei Judeţene pentru Ocupare a Forţei de Muncă Gorj erau anunţate ca disponibile doar 94 de locuri de muncă. Directorul AJOFM Gorj, Romeo Chiriac, a explicat faptul că la nivel naţional sunt anunţate şi locurile pentru care firmele care angajează spun că deja au selectat persoanele. „Nu le mai afişăm şi noi pe site, pentru a nu crea confuzie”, a spus directorul Chiriac.

Nu de puţine ori cele două instituţii au comunicat cifre diferite în ceea ce priveşte locurile de muncă vacante la nivelul judeţului Gorj. Acest lucru a creat confuzii în rândul celor care se află în căutarea unui job. Directorul AJOFM Gorj are o explicaţie în această privinţă.  „Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj actualizează în fiecare dimineaţă lista cu locurile de muncă vacante comunicate de către angajatori. AJOFM Gorj nu a introdus în baza de date locuri de muncă inexistente, ci întotdeauna a introdus doar locurile de muncă vacante comunicate oficial conform prevederilor legale de către angajatorii care îşi asumă şi responsabilitatea existenţei reale a acelor locuri de muncă vacante. AJOFM Gorj nu publică pe sait şi locurile de muncă vacante comunicate de către angajatori pentru care au deja persoanele selectate, tocmai pentru a nu duce în eroare persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă şi totodată pentru a nu dezinforma, prezentând un număr de locuri de muncă vacante mai mare decât există de fapt în realitate”, a  declarat Romeo Chiriac, directorul AJOFM Gorj.

Angajatorii trebuie să declare locurile vacante

Conform legii, fiecare angajator care are nevoie de personal, înainte de a face angajări are obligaţia să comunice organismului însărcinat cu ocuparea forţei de muncă posturile scoase la concurs. „Agenţia Naţională a Forţei de Muncă preia însă şi acele locuri de muncă pentru care angajatorii au deja persoane selectate şi de aici provine diferenţa invocată. Angajatorii au obligaţia comunicării locurilor vacante chiar dacă au selectat deja persoanele care ar urma să fie angajate”, a mai spus Romeo Chiriac.

Vizualizări: 184

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: